Головна » Архів матеріалів
Ось і є результати конкурсу серед учнів шкіл Радехівського району на тему «Юстиція очима дітей», «Як я захищаю свої права». Відповідно до наказу Радехівського районного управління юстиції Львівської області від 05.06.2015 за 350 «Про нагородження грамотами» переможцями стали»:
Стадницьку Галину – учениця 10 класу Радехівської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 ( І місце) ;
Лотоцьку Нелю – ученицю 8 класу спеціалізованої Радехівської ЗОШ І-ІІІ ст.. №3 з поглибленим вивченням англійської мови (ІІ місце) ;
Мельничук Ірину , Цьону Ірину - учениць 10 класу Радехівської ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 ( ІІІ місце)
Вітаю усіх переможців !!!!!!!!!!!!!!
Дякую за відповідальні, наполегливі та інтелектуальні роботи.
Переглядів: 524 | Додав: Оксана | Дата: 05.06.2015 | Коментарі (0)

Юстиція очима дитини!

Мої роздуми на тему «Юстиція очима дитини» розпочались із звичного для мене пошуку в Вікіпедії визначення, що таке «Юстиція». Ми діти ХХІ сторіччя отримали можливість, завдяки мережі Інтернет та розвитку сучасних технологій, швидко здобувати потрібну нам інформацію.
Проте основним завданням для нас залишається навчитися думати, аналізувати та аргументувати. Те, чого за нас не зможе зробити комп’ютер.
Отже, Юсти́ція (лат. iustitia — справедливість) — сукупність судів і органів Міністерства юстиції та їхня діяльність у забезпеченні охорони прав і законних інтересів державних та громадських організацій і громадян, організації роботи судів, систематизації і підготовки пропозицій щодо кодифікації законодавства тощо.
Юстиція є складним і багатозначним терміном, що не отримав поки що досконалого наукового розуміння.
З того, що я почерпнула із Інтернету, навіть для науковців поняття юстиції є дуже великим та до кінця не дослідженим ... Читати далі »
Переглядів: 501 | Додав: Оксана | Дата: 05.06.2015 | Коментарі (0)

Конкурс на тему:
«Як я захищаю свої
права»
Виконали
учні 10-А класу
Радехівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1
Мельничук Ірина Степанівна
Цьона Ірина Андріївна
Керівник
Яремчук О.Є. (вчитель правознавства)
Кожна людина є вільною і незалежною особистістю, яка діє виходячи з власних
суджень та інтересів, а також захищає свої вподобання та відповідає за власні
вчинки. Але зараз ми – діти. Ми – майбутнє нашої держави, творці її життя.
Проте для досягнення певних цілей ми повинні діяти згідно з державними
порядками, дотримуватись діючого законодавства. Перш за все, ми змушені
ретельно вивчити свої права та обов’язки, вміти виступити на захист своїх
свобод. Але як захистити свої права?
Серед основних законів та законодавчих актів кожної держави неодмінно
знайдеться чимала кількість документів, що захищають права дітей. Основні
положення щодо захисту прав та інтересів неповн ... Читати далі »
Переглядів: 520 | Додав: Оксана | Дата: 04.06.2015 | Коментарі (0)

Ось і перша робота на конкурс Галинки Стадницької!!!!!!

Робота на тему:
«Як я захищаю свої права»
Виконала учениця 10 класу
Радехівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1
Стадницька Галина
Керівник Яремчук О.Є
(Вчитель правознавства)
«Як я захищаю свої права»
Давайте менше говорити про
обов'язки дітей, а більше про
їхні права. (Ж.-Ж. Руссо).
Ми живемо у такому світі, де кожен із нас бореться за свою ідею.
Багато талановитих, розумних, обдарованих особистостей не досягають
своєї мети. Чому ж так стається? Сучасні люди настільки захоплені
балачками про несправедливість світу, що не помічають як самі її
створюють, а це все через те, що ми не знаємо своїх прав та обов’язків.
Саме тому найбільш важливе завдання для нас, дітей, – змалечку вміти
захищати свої права.
Народне прислів’я каже: «Де закони виповняють, там усі праві
бувають.» Нажаль, навколо нас не всі люд ... Читати далі »
Переглядів: 556 | Додав: Оксана | Дата: 04.06.2015 | Коментарі (0)

На виконання Указу Президента України «Про Національну програму правової освіти населення» від 18.10.2001 №992/2001 , з метою відзначення Міжнародного Дня захисту прав дітей та підвищення рівня правових знань населення створення належних умов щодо розуміння та сприйняття дітьми своїх прав та наказу начальника Радехівського районного управління юстиції Львівської області від 29.05.2015 р., начальником та спеціалістами РУЮ 02.06.2015 організовано бесіди з учнями 5-9 класів шкіл м. Радехова на тему «Юстиція очима дітей».



Важливо підкреслити ініціативний та креативний підхід школярів району до функціонування юстиції в подальшому, зокрема, найважливішим аспектом їхніх побажань була активна с ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 450 | Додав: оля | Дата: 03.06.2015 | Коментарі (0)

На виконання Указу Президента України «Про Національну програму правової освіти населення» від 18.10.2001 №992/2001, з метою відзначення Міжнародного Дня захисту прав дітей та підвищення рівня правових знань населення створення належних умов щодо розуміння та сприйняття дітьми своїх прав та наказу начальника Радехівського районного управління юстиції Львівської області від 29.05.2015 р. Радехівським районним управлінням юстиції Львівської області проводиться конкурс серед учнів шкіл району на тему: «Як я захищаю свої права». Роботи дітей із зазначених тем повинні відповідати вимогам есе (не більше 2-х сторінок формату А-4). За результатами проведеного конкурсу, кращих 3 –х фіналістів беде нагороджено почесними грамотами, спеціальними подарунками, та зустріччю із керівником Радехівського РУЮ!!!

      

  Гарної Вам наснаги школярі!!!!!!

Переглядів: 445 | Додав: proxys | Дата: 02.06.2015 | Коментарі (0)

Доводимо до відома громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб основні аспекти Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)».

Зокрема, пропонується привести законодавство в окремих сферах у відповідність до законодавства ЄС, а саме – в агропромисловому комплексі (стимулювання раціонального використання сільськогосподарських земель та спрощення орендних відносин), при провадженні господарської діяльності з виробництва та обігу органічної сільськогосподарської продукції, а також при проведенні розвідувальних робіт та робіт з об’єктами трубопровідного транспорту, спорудження нафтових і газових свердловин.

Пропонується ліквідація дозвільних центрів, як окремої складової центрів надання адміністративних послуг, та надання адміністративних послуг з видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності через центри нада ... Читати далі »
Переглядів: 399 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

Проблематика:
З 01 січня 2013 року діє нова система реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Право власності виникає з моменту обов’язкової державної реєстрації цих прав в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Разом з тим, похідні речові права (право оренди, суперфіцій, сервітут, емфітевзис) на нерухомість, у тому числі на земельні ділянки, реєструються лише після державної реєстрації права власності на ці ділянки в новому реєстрі прав.
Натомість, реєстр формується поступово, за «заявниковим» принципом, що породжує ряд проблем, насамперед для сільгоспвиробників.
Враховуючи значну кількість правочинів з землею, що здійснюються за участі нотаріуса, необхідно в законодавчому порядку забезпечити нотаріусам доступ до земельного кадастру.

Основні тези закону
нотаріус під час вчинення нотаріальних дій та/або реєстраційних дій щодо земельної ділянки має доступ та користується Державним земельним кадастром у порядку, ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

Обов'язковій державній реєстрації підлягають речові права та обтяження на нерухоме майно, розміщене на території України. А саме:
1) право власності на нерухоме майно;
та похідні від права власності речові права
2) право володіння; право користування (сервітут); право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського відання; право оперативного управління; право постійного користування та право оренди земельної ділянки; право користування (найму, оренди) будівлею або іншими капітальними спорудами, їх окремими частинами; іпотека; довірче управління майном;
3) інші речові права відповідно до закону;
4) податкова застава, предметом якої є нерухоме майно, та інші обтяження.
25 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 05 березня 2015 року № 247-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливос ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

1. Юрченко Олена Василівна - приватний нотаріус, 80200, Радехівський р., м. Радехів, вул. Відродження, 12, тел.: 0(255) 2-17-56, 2-34-82
2. Комарницька Наталія Іванівна - приватний нотаріус, 80200, Радехівський р., м. Радехів, вул. Івана Франка, 8, кв.3, тел.: (03255) 4-10-25
3. Радехівська державна нотаріальна контора 80200, Радехівський р., м. Радехів, пл. Відродження, 7, тел.: (03255) 2-24-08
Переглядів: 765 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 41 42 »