Головна » 2015 » Червень » 5 » ось і ще одна робота на конкурс Лотоцької Нелі
09:20
ось і ще одна робота на конкурс Лотоцької Нелі
Юстиція очима дитини!

Мої роздуми на тему «Юстиція очима дитини» розпочались із звичного для мене пошуку в Вікіпедії визначення, що таке «Юстиція». Ми діти ХХІ сторіччя отримали можливість, завдяки мережі Інтернет та розвитку сучасних технологій, швидко здобувати потрібну нам інформацію.
Проте основним завданням для нас залишається навчитися думати, аналізувати та аргументувати. Те, чого за нас не зможе зробити комп’ютер.
Отже, Юсти́ція (лат. iustitia — справедливість) — сукупність судів і органів Міністерства юстиції та їхня діяльність у забезпеченні охорони прав і законних інтересів державних та громадських організацій і громадян, організації роботи судів, систематизації і підготовки пропозицій щодо кодифікації законодавства тощо.
Юстиція є складним і багатозначним терміном, що не отримав поки що досконалого наукового розуміння.
З того, що я почерпнула із Інтернету, навіть для науковців поняття юстиції є дуже великим та до кінця не дослідженим.
Але ж Юстиція це римська богиня правосуддя. В перекладі з латинської слово «юстиція» перекладається, як справедливість. З цього робимо висновок - говорячи про юстицію, ми говоримо про справедливість та правосуддя.
Простіше кажучи, Управління юстиції у Радехівському районі я б назвала Управлінням справедливості та правосуддя.
А що таке справедливість у очах дитини? Та кругом мене безліч несправедливості! Батьки та вчителі створили для мене велику купу правил та обов’язків, котрі я чомусь повинна виконувати. Хіба ж це справедливо?
Можливо, коли звернутись у наше районне управління справедливості, мені б могли допомогти відновити справедливість. І тоді б я зажила справжнім вільним життям без правил та обов’язків.
На справді живучи, у своїй люблячій родині та щоденно відчуваючи любов та піклування про себе батьків, вчителів та родини в повсякденному житті я абсолютно не задумувалась і вважала природнім забезпечення мого основного права. Права на щасливе дитинство! А як же ж ті діти, котрим у цьому житті пощастило на багато менше від мене? Ті, хто потерпають від образ та фізичного насильства, хто живе поряд з батьками хворими на алкоголізм та наркоманію, хто залишився сиротою. В моїй країні іде війна, страшно подумати у скількох дітей вона забрала право бути щасливими.
Тому, я вважаю, що державний орган котрий в основі своєї назви містить слово «справедливість» в першу чергу повинен турбуватись про права найслабших – тих, хто не може захистити себе сам.
Адже, якщо у державі будуть жити щасливі діти, ставши дорослими вони зроблять щасливою усю країну.
Також важко не погодитись з тим, що Юстиція - це велика державна структура котра виконує безліч корисних справ для людей та держави. І тому дуже важливо, щоб усіх, хто працює в цій сфері завжди сприймали як носіїв справедливості, закону та порядку.
І, на завершення, було б добре замінити назву Міністерство юстиції на Міністерство справедливості закону та порядку, щоб кожнісінька людина в Україні знала хто стоїть в нашій державі на охороні закону, порядку та справедливості.
НЕЛЯ ЛОТОЦЬКА
Переглядів: 502 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]