Головна » Архів матеріалів
На виконання Наказу№20/5 від 09.12.2015 року Головного територіального управління юстиції у Львівській області, з метою виконання пункту 6 Заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського уроку «Права людини» 10грудня 2015 року о 10.00год відбувся відкритий урок у Стоянівській СШ на тему: «Дерево бажань (Дерево прав людини)» за участю начальника Радехівського районного управління юстиції Львівської області – Сопронюка Г.М.,начальника реєстраційної служби Радехівського районного управління юстиції Львівської області – Лотоцької О.Я. і приватного нотаріуса – Юрченко О.В.
Сопронюк Г.М. – начальник Радехівського РУЮ,наголосив на тому що, у далекому 1950 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини, бо саме в цей день в 1948 році цією ж організацією було прийнято Загальну декларацію прав людини.
У цьому документі задекларовано наступні принципи: рівність людей: усі люди народжуються вільними та рівними в правах, незалежно ві ... Читати далі »
Переглядів: 412 | Додав: Оксана | Дата: 10.12.2015 | Коментарі (0)

Стаття 55 Конституції України гарантує кожному право після використання всіх національних засобів правового захисту звертатися за захистом своїх прав і свобод до відповідних міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна.
Так, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод (підписана 4 листопада 1950 p.; ратифікована Україною 17 липня 1997 p.; набула чинності для України 11 вересня 1997 р.) передбачає, що у разі порушення її положень особа, права якої були порушені, може звернутися до Європейського суду з прав люди­ни.
Найголовніша умова - потрібно звертатися лише після того, як справу розглянула вища судова інстанція в країні, тобто Пленум Верховного суду. Усі витрати Європейського суду, згідно зі ст. 58, несе Рада Європи. Заявник скарги несе витрати тільки на оплату замовних листів з уявними документами.
1. Європейський суд з прав людини є міжнародним органом, який, за певних умов, може ... Читати далі »
Переглядів: 407 | Додав: Оксана | Дата: 09.12.2015 | Коментарі (0)

Безпека людини – це поняття, що відображає сутність людського життя, її ментальні, соціальні і духовні надбання. Концепція сталого розвитку людства ООН стала основою для вирішення низки проблем щодо безпеки людини. Сталий людський розвиток передбачає економічний, соціальний, культурний, духовний зріст, гуманізацію менталітету громадян і збагачення позитивного загальнолюдського досвіду. Але, на жаль, наша країна, як і більшість країн світу, переживає появу негативних соціальних процесів, які супроводжуються значними змінами у суспільстві. До таких явищ слід віднести і насильство.
Насильством наповнені всі сфери людського буття: політичне, економічне, духовне та сімейно-побутове. Воно виражається у війнах, убивствах, знеціненні життя, пануванні таких явищ, як: антигуманність, агресія та жорстокість. Значно зріс інтерес учених з різних галузей знань до вивчення проблеми насильства, що зумовило необхідність більш ретельного дослідження причин, форм, динаміки, видів насильства; пошук ... Читати далі »
Переглядів: 275 | Додав: Оксана | Дата: 08.12.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 26.08.2015 №1988/5 «Деякі питання запровадження у Львівській області пілотного проекту щодо розподілу функціональних обов`язків між особами, які приймають заяви у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, та особами, які приймають рішення за результатами таких заяв, і принципу екстериторіальності», наказу Головного територіального управління юстиції у Львівській області від 30.11.2015 №424/6 «Про впровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно у Львівській області» у Львівській області з 1 грудня 2015 року впроваджено експеримент щодо розмежування функцій між особами, які приймають документи з державної реєстрації прав та особами які їх розглядають та формують відповідні рішення, а також застосування принципу екстериторіальності.
Усі з заявки, які були прийняті до 1 грудня 2015 року розглядаються державними реєстраторами територіальних управлінь юстиції, які за наслі ... Читати далі »
Переглядів: 440 | Додав: Оксана | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

З метою виконання статті 1 Указу Президента України від 8 грудня 2008 року № 1149 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 року №871-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права» , Наказу Міністерства юстиції України від 28 вересня 2015 року №247/7 « Про затвердження плану заходів Міністерства юстиції України з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права», з метою створення належних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні,підвищення рівня правової культури громадян, на виконання листа Головного територіального управління юстиції у Львівській області №05-15/2562 від 02.12.2015року Радехівським районним управлінням юстиції наказом №62 від 03.12.2015 року було затверджено заходи щодо проведення Всеукраїнського тижня права в Радехівському районі з 07 по 11 грудня 2015 року,відповідно оголошується про проведення Всеукраїнського тижня права ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 369 | Додав: Оксана | Дата: 07.12.2015 | Коментарі (0)

Запроваджено пілотний проект «Екстериторіальність подання документів» для отримання фізичними та юридичними особами адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
До складу таких адміністративно-територіальних одиниць увійшли територіальні органи Міністерства юстиції у Вінницькій, м. Калуш , Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Сумській областях та Головного територіального управління юстиції у м. Києві.
Він полягає в поданні документів для проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців незалежно від місцезнаходження/місця проживання цих осіб, у межах усього переліку адміністративно-територіальних одиниць, у яких запроваджено реалізацію цього пілотного проекту, у випадках, якщо такі документи подаються не за місцезнаходженням/місцем проживання юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.
Пілотний проект дає можливість суб’єктам підприємницької діяльності оперативно вир ... Читати далі »
Переглядів: 322 | Додав: Оксана | Дата: 04.12.2015 | Коментарі (0)

Корупція є однією з найактуальніших соціальних проблем сучасності.
Корупція в Україні перетворилася на одну з загроз національної безпеки. Вплив корупції на українське суспільство і державу має комплексний та системний характер, зокрема йдеться про соціальні, економічні, владні, політичні та міжнародні аспекти цього впливу.
Соціальний аспект впливу. Існування корупції призводить до того, що, фактично, у суспільстві функціонують дві соціальні підсистеми - офіційна та неофіційна: перша з яких дотримується правових і моральних норм, друга - використовує протиправні методи. Суб'єкти корупції функціонують у неофіційному середовищі, де панує своя система цінностей, свої цілі і методи їх досягнення.
Економічний аспект впливу. Корупція впливає на всі сфери економіки України. Її провокує масова «тінізація» економічного сектору України, що, в свою чергу, є економічним підгрунтям корумпованих зв'язків.
Загалом, корупція підриває економічні основи держави, блокує надход ... Читати далі »
Переглядів: 332 | Додав: Оксана | Дата: 19.11.2015 | Коментарі (0)

Указ Президента України від 16.09.2015 № 549/2015 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".
Рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)»:
Відповідно до частини третьої статті 5 Закону України "Про санкції" Рада національної безпеки і оборони України вирішила:
1. Підтримати пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, внесені Кабінетом Міністрів України (розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року № 808-р) та Службою безпеки України.
2. Застосувати строком на один рік персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до:
1) фізичних осіб згідно з додатком 1; (http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/n0014525-15/page)
2) ... Читати далі »
Переглядів: 588 | Додав: Оксана | Дата: 18.11.2015 | Коментарі (0)

Статтею 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» визначено, що інформація про зареєстровані права та їх обтяження, яка міститься у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав), є відкритою та загальнодоступною. Для посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, судів, органів внутрішніх справ, органів прокуратури, органів Служби Безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Національного банку України, адвокатів, нотаріусів інформація з Державного реєстру прав у зв`язку   із здійсненням ними повноважень, визначених законом, надається за суб`єктом права чи за об`єктом нерухомого майна в електронній формі шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру прав за умови ідентифікації відповідної посадової особи за допомогою електронного цифрового підпису. Порядок доступу до Державного реєстру прав ( 722-2014-п ) визначається Кабін ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: proxys | Дата: 15.08.2015 | Коментарі (0)

Для належного виконання доручення Першого заступника Міністра юстиції України від 26.05.2015 року №6-32/34 щодо питань здійснення державної реєстрації та відповідно до доручення Головного територіального управління юстиції Львівської області за №»Л» 0Г №7 Про проведення інформаційної кампанії із популяризації он-лайн сервісів та законопроектів підготовлених Міністерством юстиції України 09.06.2015 року начальником Радехівського РУЮ спільно з начальником та працівниками реєстраційної служби організовано засідання круглого столу із представниками громадських організацій, темою якого було розгляд Законів України «Про внесення змін до бюджетного кодексу України та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань», основною метою яких є реформування системи надання адміністративних послуг шляхом передачі функції реєстрації нотаріусам, ... Читати далі »
Переглядів: 431 | Додав: Оксана | Дата: 09.06.2015

« 1 2 3 4 ... 41 42 »