Головна » 2011 » Березень » 12
«СТВОРЕННЯ ПРОЕКТІВ ТА НАЦІОНАЛЬНИХ КАМНАНІЙ НА ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМИ НАСИЛЬСТВА В СІМ’Ї »

Проблема сімейного насильства надзвичайно важлива передусім тому, що сім’я є основою суспільства і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом.
За сучасних умов в Україні, як і в багатьох інших країнах світу, простежуються тенденції до поширення насильницьких дій у сім’ї, на міжособистісному рівні, у
стосунках батьків і дітей, чоловіка і жінки.
Ще зовсім недавно в Україні проблемам насильства в сім’ї практично не приділялося уваги, а тим більше, не йшлося про необхідність пошуку шляхів протидії цьому явищу. Від насильства в сім’ї можуть потерпати всі члени родини, але найчастіше воно торкається слабких, нездатних захистити себе і залежних членів сім’ї: дітей, людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними чи психічними можли ... Читати далі »

Переглядів: 858 | Додав: Оксана | Дата: 12.03.2011 | Коментарі (0)

Дитяча бездоглядність одна з важливих проблем суспільства.

Дитяча безпритульність є гострою соціальною проблемою. Важливим чинником у виникненні цього явища є соціальне сирітство, зумовлене значною мірою кризою сімейних стосунків, послабленням виховної функції сім'ї. Діти, покинуті батьками, або які залишили сім'ю, і в якій не створено нормальних умов для життя та повноцінного розвитку, займаються бродяжництвом, жебракуванням, не відвідують школу. Їх спосіб життя руйнує психіку, штовхає на шлях скоєння правопорушень, злочинів, вживання наркотичних, токсичних речовин та алкоголю.
З року в рік зростає кількість дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Наслідками бездоглядності є: бродяжництво, жебракування, протиправна та злочинна поведінка, алкогольна, наркотична, токсична залежність, сексуальна розбещеність, розповсюдження вкрай загрозливих захворювань, занепад моральних цінностей, демографічна криза.
Бездоглядні діти є групою особливого ри ... Читати далі »

Переглядів: 1600 | Додав: Оксана | Дата: 12.03.2011 | Коментарі (0)

Правила заповнення декларацій про доходи державними службовцями та відповідальність державного службовця за неподання або подання неповних чи неправдивих відомостей щодо його доходів, зобов’язань фінансового характеру та майновий стан згідно з Законом України «Про боротьбу з корупцією».

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 року № 641 «Про застосування статті 13 Закону України «Про державну службу» визначено, що зазначені відомості державні службовці подають у формі декларації про доходи за попередній звітний рік.
Методичні рекомендації щодо заповнення державними службовцями та особами, уповноваженими на виконання функції держави, декларації про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця та особи, яка претендує на зайняття посади державного службовця, щодо себе та членів своєї сім’ї, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 9 квітня 2001 року № 175 із змінами і доповненнями, внесеними наказом від 27 лютого ... Читати далі »

Переглядів: 19136 | Додав: Оксана | Дата: 12.03.2011 | Коментарі (0)