Головна » 2013 » Липень » 01
Доводжу до відома органів державної реєстрації прав інформацію щодо видачі свідоцтва про право власності на новозбудовані чи реконструйовані об'єкти нерухомого майна.

Перелік документів, необхідних для проведення державної реєстрації прав з видачею свідоцтва про право власності на новозбудовані чи реконструйовані об'єкти нерухомого майна, визначено Порядком державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.2011 N 703 (далі - Порядок).

При цьому акти цивільного законодавства регулюють відносини, які виникли з дня набрання ними чинності, та не мають зворотної дії у часі (стаття 5 Цивільного кодексу України).

Оскільки будівництво об'єкта містобудування є триваючою у часі дією, то державному реєстратору прав на нерухоме майно під час розгляду заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень та документів, необхідних для проведення такої реєстрації, слід звертати увагу на законодав ... Читати далі »
Переглядів: 732 | Додав: Оксана | Дата: 01.07.2013 | Коментарі (0)

На виконання Указу Президента України «Про відзначення 17-ї річниці Конституції України» від 26 лютого 2013 року №93/2013 , розпорядження голови Львівської Обласної державної адміністрації від 25 березня 2013 року №136/0/5-13 «Про відзначення 17-ї річниці конституції України», листа Головного управління юстиції у Львівській області № 05-15/1156 від 11.06.2013 року , з метою належного відзначення у 2013 році 17-ї річниці Конституції України та підвищення рівня правової освіти населення, створення належних умов , щодо набуття громадянами правових знань Радехівським районним управлінням юстиції наказом №95 від 11.06.2013 року було затверджено заходи щодо проведення Тижня правових знань до відзначення 17-ї річниці Конституції України в Радехівському районі з 25 по 27 червня 2013 року. Начальником та спеціалістами Радехівського районного управління юстиції було розроблено та затверджено заходи щодо проведення даного Тижня правових знань відповідно до яких:
На офіційному сайті Радехів ... Читати далі »
Переглядів: 729 | Додав: Оксана | Дата: 01.07.2013 | Коментарі (0)

З 01.07.2013 набирає чинності Закон України від 16.10.2012 №5461-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Міністерства юстиції, Міністерства культури, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів, а також Державного космічного агентства».
Відповідно до якого з 01.07.2013 функції з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців передаються від виконавчих комітетів міських рад і районних державних адміністрацій до реєстраційних служб органів юстиції.
Відповідно з 01.07.2013 року місце розташування державних реєстраторів юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців знаходиться за адресою: м. Радехів , просп. Відродження ,7 (приміщення Радехівського районного управління юстиції Львівської області).
Переглядів: 570 | Додав: Оксана | Дата: 01.07.2013 | Коментарі (0)

На сучасному етапі українська держава зазнає великих перетворень соціально-економічного та політичного характеру, що являється позитивними факторами для розвитку країни. Однак поруч зі змінами в функціонуванні державного механізму проблема корупції стала актуальною і невідворотною. Це явище серйозно поглиблює кризу довіри до держави, зводиться нанівець її авторитет, як ракова пухлина, призводить до знищення основ державності і моралі.
Корупція є розповсюдженим явищем, і охоплює собою майже всі країни, але проявляється в різних пропорціях та на різних рівнях, має різноманітну природу походження. Відомий німецький політичний діяч Норберт Нойгауз розробив такий поділ корупції на маленьку (дрібні службовці та чиновники), середню (умисні бюрократичні перепони, кумівство), та велику (інституційну (легальна корупція)). Так як в Україні не дуже багата економічна структура, то корупція процвітає на всіх рівнях державного управління.
На інформаційному тлі боротьба з корупцією стає ... Читати далі »
Переглядів: 557 | Додав: Оксана | Дата: 01.07.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до ч. 4 п. 22 наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 № 396 Про затвердження Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян, органам приватизації рекомендується проводити видачу свідоцтв про право власності на об'єкти нерухомого майна на спеціальних бланках, зразки та описи яких затверджені наказом Міністерства юстиції України від 22.04.2003 N 39/5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.04.2003 за N 318/7639.

Оскільки норма вказаного пункту носить рекомендаційний характер, у разі відсутності спеціальних бланків для видачі свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна, оформлення такого свідоцтва проводиться органами приватизації на папері, без використання спеціальних бланків.

Державна реєстрація права власності на підставі свідоцтва про право власності, яке видане органом приватизації, проводиться на підставі заяви (встановлено ... Читати далі »
Переглядів: 782 | Додав: Оксана | Дата: 01.07.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до частини першої статті 92 ЗК України право постійного користування земельною ділянкою – це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

1. Документи, що подаються для проведення державної реєстрації права постійного користування:

· заява встановленої форми, яка визначена наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2012 № 595/5 «Про впорядкування відносин, пов’язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;

· документ, що посвідчує особу заявника (пред’являється), копія надається;

· документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав;

· документ про сплату державного мита (крім випадків, коли особа звільнена від сплати державного мита);

· документи, що підтверджують виникнення* або припинення права постійного користування земельною ділянкою**;
... Читати далі »
Переглядів: 7578 | Додав: Оксана | Дата: 01.07.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до частини першої статті 759 ЦК України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

Відповідно до частини першої статті 93 ЗК України право оренди земельної ділянки – це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності.

1. Документи, що подаються для проведення державної реєстрації права оренди:

· заява встановленої форми, яка визначена наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2012 № 595/5 «Про впорядкування відносин, пов’язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;

· документ, що посвідчує особу заявника (пред’являється), копія надається;

· документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав;

· документ про сплату державного мита (к ... Читати далі »
Переглядів: 740 | Додав: Оксана | Дата: 01.07.2013 | Коментарі (0)