Головна » 2013 » Липень » 1 » Щодо видачі свідоцтва про право власності на нерухоме майно, яке видано органом приватизації
10:45
Щодо видачі свідоцтва про право власності на нерухоме майно, яке видано органом приватизації
Відповідно до ч. 4 п. 22 наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 № 396 Про затвердження Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян, органам приватизації рекомендується проводити видачу свідоцтв про право власності на об'єкти нерухомого майна на спеціальних бланках, зразки та описи яких затверджені наказом Міністерства юстиції України від 22.04.2003 N 39/5, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.04.2003 за N 318/7639.

Оскільки норма вказаного пункту носить рекомендаційний характер, у разі відсутності спеціальних бланків для видачі свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна, оформлення такого свідоцтва проводиться органами приватизації на папері, без використання спеціальних бланків.

Державна реєстрація права власності на підставі свідоцтва про право власності, яке видане органом приватизації, проводиться на підставі заяви (встановленої форми, яка визначена Наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2012 року № 595/5 «Про впорядкування відносин, пов’язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень») власника, іншого правонабувача, сторони правочину, за яким виникло право, уповноваженої ними особи або державного кадастрового реєстратора у випадках, передбачених Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», що подається до органу державної реєстрації прав за місцем знаходження об’єкта нерухомого майна.

Разом із заявою про державну реєстрацію прав та їх обтяжень у паперовій формі подаються оригінали документів, необхідних для державної реєстрації прав та їх обтяжень, їх копії, засвідчені в установленому порядку.

Начальник реєстраційної служби Оксана Микитюк
Переглядів: 782 | Додав: Оксана | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]