Головна » 2013 » Червень » 10
Проблема сімейного насильства надзвичайно важлива передусім тому, що сім’я є основою суспільства і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом.
За сучасних умов в Україні, як і в багатьох інших країнах світу, простежуються тенденції до поширення насильницьких дій у сім’ї, на міжособистісному рівні, у стосунках батьків і дітей, чоловіка і жінки.
Ще зовсім недавно в Україні проблемам насильства в сім’ї практично не приділялося уваги, а тим більше, не йшлося про необхідність пошуку шляхів протидії цьому явищу. Від насильства в сім’ї можуть потерпати всі члени родини, але найчастіше воно торкається слабких, нездатних захистити себе і залежних членів сім’ї: дітей, людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними чи психічними можливостями, жінок. Фахівці стверджують, що найбільше потерпають від насильства в сім’ї жінки та неповн ... Читати далі »
Переглядів: 806 | Додав: Оксана | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

На даному етапі розбудови держави однією з головних загроз Україні є корупція . Найважливіше завдання влади її викорінення. Для цього діяти потрібно оперативно, рішуче та ефективно на підставі системного аналізу з залученням всіх владних важелів впливу та можливостей громадського руху.
Потрібно відмовитися від звинувачення один одного та від непримиримого політичного протистояння. Корупція дії та робить свою справу як в демократичній державі так і в державі з тоталітарною формою влади . Ціль корупції зруйнувати державність - підірвати віру громадян у власну державу, значно обмежити її розвиток, корупційні дії вбивають конкуренцію, знижують темпи модернізації економки. Час від часу корупція міняє свою масштабність . Як ракові клітки вона проникає в управлінську дисципліну , гальмує необхідну реформу .
Для зменшення бажання чиновників займатися корупцією, необхідно забезпечити виконання простого принципу: можливі втрати повинні бути більш значущими, ніж вигоди від корупційн ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: Оксана | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)