Головна » 2013 » Квітень » 23
Саме слово – «біженець» – частково містить у собі вказівку на швидку процедуру, а саме реакцію державних органів на прохання особи у наданні притулку. Проте різні погляди держав-учасниць міжнародної спільноти на процедуру визнання особи біженцем та на зміст поняття «біженець» роблять цю процедуру більш складною та довгою, ніж цього зазвичай вимагає ситуація. Задля вирішення проблем необхідний системний підхід та уніфікація спеціального законодавства держав між собою, а також з принципами прав людини.
Українське законодавство про біженців, на думку Міністерства юстиції України, є дуже наближеним до європейського стандарту – еталону, якщо прислухатися до багатьох думок. Це дає підстави для аналізу проблем права на притулок на прикладі вітчизняної моделі, тим більше, що в липні 2011 р. її дійсно було докорінним чином оновлено.
Закон України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» (Закон) у ст. 1 передбачає, що біженцями є особи, які просять ... Читати далі »
Переглядів: 619 | Додав: Оксана | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)

Законом визначено спеціально уповноважені суб'єкти у сфері протидії корупції – це органи прокуратури; спеціальні підрозділи по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України; податкової міліції, по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України; Військової служби правопорядку у Збройних Силах України.

Координацію діяльності цих правоохоронних органів з питань протидії корупції здійснюють Генеральний прокурор України та підпорядковані йому прокурори.

Крім того, Законом передбачено, що координацію реалізації органами виконавчої влади визначеної Президентом України антикорупційної стратегії здійснює спеціально уповноважений орган з питань антикорупційної політики, який утворюється Президентом України. Наразі функції зазначеного органу, за рішенням Президента України, покладено на Міністерство юстиції України.

Варто зазначити, що крім суб’єктів, які протидіють корупції, Законом визначено суб'єкти, ... Читати далі »
Переглядів: 597 | Додав: Оксана | Дата: 23.04.2013 | Коментарі (0)