Головна » 2013 » Квітень » 24
Для чого є необхідною державна реєстрація земельної ділянки, що перебуває у Вашій власності, з присвоєнням їй кадастрового номеру?

У разі, якщо Ви маєте державний акт на право власності на земельну ділянку, але цій ділянці не присвоєний кадастровий номер, це означає, що відомості про таку земельну ділянку не внесені до Державного земельного кадастру. Здійснити державну реєстрацію права власності на земельну ділянку можна лише після здійснення державної реєстрації земельної ділянки і присвоєння їй кадастрового номеру.

Важливо!

Навіть без здійснення державної реєстрації земельної ділянки та прав на неї, Ваше право власності на земельну ділянку, що посвідчене державним актом, у жодному разі не припиняється та охороняється державою у повному обсязі. Ви маєте право без проведення будь-яких додаткових дій використовувати ділянку за цільовим призначенням, визначеним у державному акті. Крім того, ділянка може бути успадкованою.

Але виключно п ... Читати далі »
Переглядів: 3197 | Додав: Оксана | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)

З 1 січня 2013 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно". Відповідно до нього і Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" запрацював Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, а нотаріуси все впевненіше виконують нові повноваження спеціального суб’єкта - державного реєстратора прав на нерухоме майно.

Нотаріус як спеціальний суб’єкт здійснює функції державного реєстратора, окрім передбачених п. 4 і 6 ч.2 ст.9 ЗУ «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», а саме:

Ø ведення реєстраційних справ;

Ø видача свідоцтва про право власності.

Звертатися до нотаріусів за проведенням державної реєстрації прав необхідно у наступних випадках:

· проведення державної реєстрації права власності перед ... Читати далі »
Переглядів: 715 | Додав: Оксана | Дата: 24.04.2013 | Коментарі (0)