Головна » 2013 » Березень » 11
Державна реєстраційна служба України доводить до відома інформацію стосовно проведення державної реєстрації права спільної власності на нерухоме майно.
Згідно з частинами першою та другою статті 355 Цивільного кодексу України, майно, що є у власності двох або більше осіб (співвласників), належить їм на праві спільної власності (спільне майно).
Майно може належати особам на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності.
При цьому, відповідно до статей 356 та 368 вказаного Кодексу власність двох чи більше осіб із визначенням часток кожного з них у праві власності є спільною частковою власністю. Спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю.
Частинами сьомою та чотирнадцятою статті 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державна реєстрація речових прав на нерухоме майно проводиться на підставі заяви власника, іншого ... Читати далі »
Переглядів: 620 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2013 | Коментарі (0)

Заява (повідомлення) про насильство в сім'ї або реальній загрозі його здійснення приймаються за місцем проживання потерпілого у відповідні органи (уповноважений орган державної влади з питань попередження насильства в сім'ї, дільничні інспектори міліції і кримінальна міліція у справах дітей, органи опіки, центри медико-соціальної реабілітації жертв насильства в сім'ї, центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді). Структура, в яку поступило повідомлення про здійснення насильства в сім'ї або реальну загрозі його здійснення, розглядає заяву і вчиняє в межах своїх повноважень заходи з попередження насильства в сім'ї.

Для того, щоб відповідні органи почали впроваджувати заходи щодо попередження насильства в сім'ї, потрібно надати особисту заяву про допомогу. У випадках, якщо повідомлення або заява поступило не від потерпілого особисто, він може просто висловити бажання про застосування відповідних заходів із попередження насильства в сім'ї. Крім того, для застосування за ... Читати далі »
Переглядів: 904 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2013 | Коментарі (0)