Головна » 2013 » Березень » 30
Щодо державної реєстрації прав на земельні ділянки
З набуттям чинності Законів України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та «Про державний земельний кадастр», функції реєстрації та обліку земельних наділів виконує державний земельний кадастр. Забезпечувати постійну роботу єдиної бази земельних ділянок покликані державні кадастрові реєстратори територіальних органів Держземагентства. Вони приймають документи, видають витяги та довідки.  
Державній реєстрації з 1 січня 2013 року підлягають права, а не договора оренди (трансакції). Саму угоду з купівлі-продажу землі реєструвати більше не потрібно. Те ж і з орендою - реєстрації підлягають тільки права оренди, а сам договір реєструвати необхідності вже немає.  
З нового року проблем стало менше рівно в два рази. Тепер державна реєстрація прав, їх обтяжень у результаті вчинення нотаріальної дії (надання відмови в ній) проводиться одночасно з вчиненням такої дії.
З 1 січня 2013 ... Читати далі »
Переглядів: 655 | Додав: Оксана | Дата: 30.03.2013 | Коментарі (0)

Державна реєстраційна служба доводить до відома інформацію стосовно видачі дублікатів втрачених або зіпсування документів.
Відповідно до частини першої статті 1 Закону України «Про інформацію» документом є матеріальний носій, що містить інформацію, основними функціями якого є її збереження та передавання у часі та просторі.
Слід констатувати, що чітке визначення терміну «дублікат» в чинному законодавстві відсутнє, проте з практики застосування термінів, слів та словосполучень у юриспруденції дублікатом є другий примірник документа, що має таку саму юридичну силу, як і оригінал. Тобто, дублікат документа повинен містити ті ж відомості, що й оригінал документа. Фактично видача дубліката полягає у відтворенні тексту документа, дублікат якого видається, що спрямоване на відновлення такого документа у випадку неможливості використання останнього з певних причин.
За загальним правилом, у разі втрати або зіпсування документа, лише суб’єкт, що видавав такий документ, може ... Читати далі »
Переглядів: 768 | Додав: Оксана | Дата: 30.03.2013 | Коментарі (0)