Головна » 2012 » Жовтень » 22
Hагадуємо, що в Головному управлінні юстиції у Львівській області продовжує діяти тимчасова міжвідомча спеціальна комісія з питань проведення інвентаризації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зареєстрованих до 1 липня 2004 року



Комісія продовжує прийом заяв заяви з питань, що стосуються роботи тимчасової міжвідомчої спеціальної комісії з питань проведення інвентаризації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зареєстрованих до 1 липня 2004 року, відомості про яких на дату завершення процесу включення до Єдиного державного реєстру відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не включені до Єдиного державного реєстру.

Повідомляємо, з 19.10.2012 відбувається чергова передача узагальненої інформації (додаткових списків) про невключених юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців державним реєстраторам управління державної реєстрації Львівської міської ради, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення, районним ... Читати далі »
Переглядів: 585 | Додав: Оксана | Дата: 22.10.2012 | Коментарі (0)

Оголошено конкурс адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. Заяви для проходження конкурсу приймаються Головним управлінням юстиції у Львівській області, а також всіма районними, міськрайонними та міським управліннями юстиції до 19 листопада 2012 року.
До участі в конкурсі запрошуються адвокати, які бажають виконувати замовлення держави на здійснення суспільно важливої місії – надавати правову допомогу тим, хто її потребує.
Як повідомлялося раніше, з 1 січня 2013 року набирають чинності положення Кримінального процесуального кодексу України у частині надання безоплатної правової допомоги у кримінальному провадженні. З цього часу безоплатна вторинна правова допомога надаватиметься через спеціально утворені центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги через механізм, закладений у Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

З повним текстом оголошення можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Головного упра ... Читати далі »
Переглядів: 472 | Додав: Оксана | Дата: 22.10.2012 | Коментарі (0)

Реєстраційна служба Радехівського районного управління юстиції Львівської області повідомляє, що з 04.10.2012 набув чинності Закон "Про внесення зміни до статті 16 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" від 06.09.2012 № 5206-VI щодо спрощення процедури державної реєстрації права власності на житловий будинок, будівлю або споруду з одночасним набуттям речових прав на земельну ділянку, на якій вони розташовані. Відповідний законопроект розробило Міністерство юстиції як законодавчу ініціативу Кабінету Міністрів.

Законом встановлюється, що у разі одночасного виникнення, переходу або припинення права власності на житловий будинок (будівлю або споруду) та на земельну ділянку, на якій він розташований, подається лише одна заява про державну реєстрацію прав та їх обтяжень на такі об’єкти.

Такі зміни покликані спростити бюрократичну процедуру державної реєстрації речових прав на земельну ділянку та об’єктів, які розташова ... Читати далі »
Переглядів: 559 | Додав: Оксана | Дата: 22.10.2012 | Коментарі (0)

Реєстраційною службою Радехівського районного управління юстиції Львівської області 12 жовтня 2012 року було проведено спільну робочу зустріч з представниками державної податкової інспекції у Радехівському районі, спрямовану на роз’яснення необхідності подання органами ДПС з 01.01.2013 заяв на проведення державної реєстрації податкових застав, предметом яких є нерухоме майно, до органів державної реєстрації прав у зв’язку із здійсненням з 01.01.2013 державної реєстрації таких застав у порядку визначеному Законом України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та з метою забезпечення належної реалізації пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 05.09.2012 № 824 «Деякі питання державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».
Переглядів: 538 | Додав: Оксана | Дата: 22.10.2012 | Коментарі (0)