Головна » 2012 » Жовтень » 10
Корупція - стала однією з головних загроз нацбезпеці Україні. Її викорінення, мабуть, найважливіше завдання влади. Для цього нам потрібно діяти системно й злагоджено...
Корупція набула масштабів національного лиха - підірвала віру громадян у власну державу, значно обмежила її розвиток. Поламавши управлінську дисципліну, стала однією з ключових причин гальмування будь-яких реформ. Корупційні дії вбивають конкуренцію, знижують темпи модернізації економки.
Президент України окреслив болючу проблему чітко, підкресливши, що корупція в Україні перетворилася на спосіб існування бюрократичного апарату. Глава держави зажадав істотної активізації роботи та підвищення ролі Національного антикорупційного комітету, поклавши забезпечення його діяльності на Апарат Ради національної безпеки і оборони.
За останній рік істотно відкориговано законодавство, прийняті Національна антикорупційна стратегія на 2011-2015 рр.. і Державна програма щодо запобігання та протидії корупції. Нові н ... Читати далі »
Переглядів: 585 | Додав: Оксана | Дата: 10.10.2012 | Коментарі (0)

Сьогодні дуже часто ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте також часто ми чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найстрашніше те, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків. Тож, найбільш гостро проблема насильства в сім’ї постає у неповнолітніх громадян, які не маючи відповідного обсягу інформації, поданої в доступній для підлітка формі, потерпають від здійснення проти них насильницьких дій з боку дорослих.
Проблема сімейного насильства надзвичайно важлива передусім тому, що сім’я є основою суспільства і повинна перебувати під особливим захистом держави. Насильство й жорстокість у сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом.
Ще зовсім недавно в Україні проблемам насильства в сім’ї практично не приділялося уваги ... Читати далі »
Переглядів: 808 | Додав: Оксана | Дата: 10.10.2012 | Коментарі (0)