Головна » 2011 » Лютий » 08
Варто зазначити, що благодійна організація - недержавна організація, головною метою діяльності якої є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства або окремих категорій осіб згідно із ЗУ «Про благодійництво та благодійні організації». Благодійництво, благодійна діяльність здійснюються на засадах законності, гуманності, спільності інтересів і рівності прав її учасників, гласності, добровільності та самоврядування. Основн ими напрям ами благодійництва та благодійної діяльності є:

- сприяння практичному здійсненню з агальнодержавних, регіональних, місцевих та міжнародних програм, що спрямовані на поліпшення соціально-економічного становища;

- поліпшення матеріального становища набувачів благодійної допомоги, сприяння соціальній реабілітації малозабезпечених, безробітних, інвалідів, інших осіб, які потребують піклування, а також подання допомоги особам, які через свої фізичні або інші вади обмежені в реалізації своїх прав і законних інтересів;

- подання допомоги гр ... Читати далі »

Переглядів: 1174 | Додав: Оксана | Дата: 08.02.2011 | Коментарі (0)

Право громадян на свободу об”єднання є невід”ємним правом людини, закріпленим Загальною декларацією прав людини, і гарантується Конституцією та законодавством України. Згідно Закону України „Про об”єднання громадян” об”єднання громадян, незалежно від назви, визнається політичною партією або громадською організацією.

Згідно Закону України „Про молодіжні та дитячі громадські організації” молодіжними громадськими організаціями є об”єднання громадян віком від 14 до 35 років, метою яких є здійснення діяльності, спрямованої на задоволення та захист своїх законних соціальних, економічних, творчих, духовних та інших спільних інтересів. Дитячі громадські організації – об”єднання громадян віком від 6 до 18 років, метою якмх є здійснення діяльності, спрямованої на реалізацію та захист своїх прав і свобод, творчих здібностей, задоволення власних інтересів, які не суперечать законодавству, та соціальне становлення як повноправних членів суспільства. Потрібно зазначити, що всі громадські організ ... Читати далі »

Переглядів: 1199 | Додав: Оксана | Дата: 08.02.2011 | Коментарі (0)

Систематизація законодавства - засіб реформування, упорядкування законодавства, зведення його до певної внутрішньоузгодженої системи. За допомогою систематизації усуваються недоліки, повтори, застарілі норми тощо. Це процес зведення актів законодавства до єдності шляхом внутрішньої та зовнішньої обробки їх змісту.

Облік і систематизація актів законодавства в органах та установах юстиції України здійснюється з метою забезпечення їх точною і повною інформацією про чинне законодавство України, надання допомоги працівникам органів та установ юстиції в оперативному пошуку законодавчих актів.

З метою вдосконалення системи обліку нормативно-правових актів та підтримання їх у контрольному стані такі офіційні періодичні друковані видання Міністерства юстиції України як “Офіційний вісник України. Із змінами”, “Систематичне зібрання чинного законодавства України”, та “Кодекси України”в теках з роз”ємними замками є важливим інструментом систематизації чинного законодавства України, значно ... Читати далі »

Переглядів: 1316 | Додав: Оксана | Дата: 08.02.2011 | Коментарі (0)

Одним із напрямів роботи Радехівського районного управління юстиції є реєстрація об'єднань громадян. Згідно статті 36 Конституції України громадяни України мають право на свободу об'єднання у політичні партії та громадські організації для здійснення та захисту своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, за винятком обмежень, встановлених законом в інтересах національної безпеки та громадського порядку, охорони здоров”я населення або захисту прав і свобод інших людей. В Законі України „Про об”єднання громадян ” зазначається, що об'єднанням громадян є добровільне громадське формування, створене на основі єдності інтересів для спільної реалізації громадянами своїх прав і свобод . Потрібно зазначити, що держава забезпечує додержання прав і законних інтересів об”єднань громадян, легалізованих у порядку, передбаченому зазначеним законом.

Варто знати, що різновидом об'єднань громадян є громадська організація , яка створюється гром ... Читати далі »

Переглядів: 910 | Додав: Оксана | Дата: 08.02.2011 | Коментарі (0)