Головна » 2011 » Лютий » 8 » Про систематизацію актів законодавства та передплату офіційних видань Мінюсту
12:40
Про систематизацію актів законодавства та передплату офіційних видань Мінюсту
Систематизація законодавства - засіб реформування, упорядкування законодавства, зведення його до певної внутрішньоузгодженої системи. За допомогою систематизації усуваються недоліки, повтори, застарілі норми тощо. Це процес зведення актів законодавства до єдності шляхом внутрішньої та зовнішньої обробки їх змісту.

Облік і систематизація актів законодавства в органах та установах юстиції України здійснюється з метою забезпечення їх точною і повною інформацією про чинне законодавство України, надання допомоги працівникам органів та установ юстиції в оперативному пошуку законодавчих актів.

З метою вдосконалення системи обліку нормативно-правових актів та підтримання їх у контрольному стані такі офіційні періодичні друковані видання Міністерства юстиції України як “Офіційний вісник України. Із змінами”, “Систематичне зібрання чинного законодавства України”, та “Кодекси України”в теках з роз”ємними замками є важливим інструментом систематизації чинного законодавства України, значно спрощує роботу по підтриманню текстів нормативно-правових актів у контрольному стані. Зазначені видання забезпечать повне та змістовне наповнення банку даних правової інформації, дозволять проводити інформаційно-правову роботу на більш якісному рівні.

“Систематичне зібрання чинного законодавства” – багатотомне офіційне видання Міністерства юстиції містить акти (окремі акти)органів влади та управління починаючи з 1990 року, які систематизовані за галузями законодавства.

У виданні “Кодекси України” до виходу у світ заплановані такі кодекси: Кримінально-виконавчий, торговельного мореплавства, Господарський, Цивільний, Кримінально-процесуальний, Кримінальний, Житловий, Адміністративного судочинства, Господарський процесуальний та ін.

Хронологічна систематизація нормативно-правових актів здійснюється в журналі “Офіційний вісник України. Зі змінами” в теках з роз”ємними замками. Дане видання Мінюсту подає тексти нормативно-правових актів з постійною підтримкою їх у контрольному стані, в теках з роз”ємними замками. Кожний номер містить комплект змін до актів, опублікованих у попередніх номерах.

На Виконання доручення Міністерства юстиції України №34-32/93 від 07.12.2010 «Про передплату офіційних періодичних видань», Указу Президента України від 13 грудня 1996 року №1207/96 «Про опублікування актів законодавства в інформаційному бюлетні «Офіційний вісник України» та доручення Прем’єр-міністра України М.Я.Азарова від 12 липня 2010 року №42125/1/1-10, Міністра юстиції О.В.Лавриновича від 15 липня 2010 року №34-32/49 про забезпечення органів державної влади, органів та установ юстиції бюлетенем «Офіційний вісник України», та указів Президента України від 22 січня 1996 року №73 «Про видання збірників актів законодавства України» та від 27 червня 1996 року №472 «Питання оновлення збірників актів законодавства України» Міністерства юстиції здійснює видання багатотомного офіційного збірника «Систематичне зібрання чинного законодавства України» та кодексів України, листа Головного управління юстиції у Львівській області №6119/01-07 від 08.12.2010 року начальником Радехівського районного управління юстиції по забезпеченню виконання доручення прем’єр-міністра України М.Я.Азарова від 12 липня 2010 року №42125/1/1-10 щодо забезпечення «Офіційним вісником України», а також «Систематичним зібранням чинного законодавства України», Кодексами України, Бюлетнем Міністерства юстиції України проводиться відповідна праворозяснювальна робота з керівниками місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій. Органів місцевого самоврядування.

Начальник
Радехівського районного
управління юстиції Сопронюк Г.М.

Переглядів: 1317 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]