Головна » 2013 » Липень » 5 » Перелік документів, що подаються для проведення державної реєстрації фізичної особи, яка має намір стати підприємцем.
09:41
Перелік документів, що подаються для проведення державної реєстрації фізичної особи, яка має намір стати підприємцем.
Перелік документів, що подаються для проведення державної реєстрації фізичної особи, яка має намір стати підприємцем.
Відповідно до Закону України від 16.10.2012 №5461-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Міністерства юстиції, Міністерства культури, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів, а також Державного космічного агентства України)» та пункту 8 «Прикінцеві положення» Закону України від 06.12.2012 № 5515-17 «Про Державний бюджет України на 2013 рік», з 01.07.2013 функції з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців перейшли від виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій до підрозділів територіальних органів Міністерства юстиції України, через які забезпечується реалізація повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, тобто до реєстраційних служб територіальних органів юстиції.
Державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з 01.07.2013 року проводиться державними реєстраторами реєстраційної служби Радехівського районного управління юстиції Львівської області, яка знаходиться за адресою: м. Радехів, просп. Відродження,7 (приміщення Радехівського районного управління юстиції Львівської області, 2-й поверх).
Відповідно до Закону України від 15.05.2003 №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб – підприємців», фізична особа, яка має намір стати підприємцем та має реєстраційний номер облікової картки платника податків, або уповноважена нею особа (далі - заявник) повинна подати особисто або через уповноважену особу державному реєстратору за місцем проживання такі документи:
заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця;
копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;
документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації фізичної особи - підприємця;
нотаріально посвідчену письмову згоду батьків (усиновлювачів) або піклувальника, або органу опіки та піклування, якщо заявником є фізична особа, яка досягла шістнадцяти років і має бажання займатися підприємницькою діяльністю.
Якщо документи для проведення державної реєстрації подаються заявником особисто, державному реєстратору додатково пред'являється паспорт громадянина України або паспортний документ іноземця. Уповноважена особа повинна пред'явити свій паспорт громадянина України або паспортний документ іноземця та документ, що засвідчує її повноваження.
Документи повинні бути викладені державною мовою. При проведенні державної реєстрації фізична особа, яка має намір стати підприємцем, подає державному реєстратору заповнену реєстраційну картку – форма 10. Реєстраційна картка заповнюється машинодруком або від руки друкованими літерами.
За детальною інформацією звертатися за тел. 2-27-57
Переглядів: 535 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]