Головна » 2016 » Березень » 11
Відповідно до статті 65 Основного Закону України, захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов’язком громадян України.
Права та обов’язки військовозобов’язаних під час проходження зборів та резервістів під час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві встановлюються Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», іншими нормативно-правовими актами.
Відповідно до статті 29 цього Закону призвані на збори військовозобов’язані та резервісти, які виконують обов’язки служби у військовому резерві, забезпечуються матеріальними засобами в порядку і розмірах, установлених Кабінетом Міністрів України.
За призваними на збори військовозобов’язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, в установі, організації ... Читати далі »
Переглядів: 1060 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2016 | Коментарі (0)

Корупційним правопорушенням вважається умисне діяння, що містить ознаки корупції, вчинене особою, зазначеною у частині першій статті 4 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», за яке законом установлено кримінальну, адміністративну, цивільно-правову та дисциплінарну відповідальність.
Згідно з цим Законом, до суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення відносяться:
1) особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування:
а) Президент України, Голова Верховної Ради України, його Перший заступник та заступник, Прем’єр-міністр України, Перший віце-прем’єр-міністр України, віце-прем’єр-міністри України, міністри, інші керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів України, та їх заступники, Голова Служби безпеки України, Генеральний прокурор України, Голова Національного банку України, Голова Рахункової палати, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Голова ... Читати далі »
Переглядів: 856 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2016 | Коментарі (0)

Термін «жорстоке поводження з дітьми» в англомовної термінології давно узагальнююче поняття, якChildaduse andneglect (>CA N) — насильство над дітьми, жорстоке поводження з ними, занедбаність і зневага потребами дитини, це - широкий спектр дій,які завдають шкоду дитині.Ці дії створюють серйозну загрозу здоров'ю та безпеці дитини, порушуючи право на захист, підтримку і турботу. Ці дії містять у собі жорстоке поводження, повторювані невиправдані покарання або обмеження, здатні спричинити у собі фізичні травми і захворювання, створюють реальну загрозу психічному здоров'ю дитини, його розвитку чи життя.
Причинами виникнення жорстокого поводження з дітьми можна виділити такі: безробіття чи низька матеріальна забезпеченість, алкоголізм одного чи обох батьків, самотність чи занепад шлюбу; серйозні житлові труднощі, які посилюють напруженість; озлобленість батьків або розчарованість життєвої ситуацією; фізична чи психічна перевтома; егоїзм батьків, їх прагнення розвагам; відсутність симп ... Читати далі »
Переглядів: 783 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2016 | Коментарі (0)