Головна » 2015 » Квітень » 28
Доводимо до відома громадськості, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх посадових та службових осіб основні аспекти Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)».

Зокрема, пропонується привести законодавство в окремих сферах у відповідність до законодавства ЄС, а саме – в агропромисловому комплексі (стимулювання раціонального використання сільськогосподарських земель та спрощення орендних відносин), при провадженні господарської діяльності з виробництва та обігу органічної сільськогосподарської продукції, а також при проведенні розвідувальних робіт та робіт з об’єктами трубопровідного транспорту, спорудження нафтових і газових свердловин.

Пропонується ліквідація дозвільних центрів, як окремої складової центрів надання адміністративних послуг, та надання адміністративних послуг з видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності через центри нада ... Читати далі »
Переглядів: 400 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

Проблематика:
З 01 січня 2013 року діє нова система реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Право власності виникає з моменту обов’язкової державної реєстрації цих прав в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.
Разом з тим, похідні речові права (право оренди, суперфіцій, сервітут, емфітевзис) на нерухомість, у тому числі на земельні ділянки, реєструються лише після державної реєстрації права власності на ці ділянки в новому реєстрі прав.
Натомість, реєстр формується поступово, за «заявниковим» принципом, що породжує ряд проблем, насамперед для сільгоспвиробників.
Враховуючи значну кількість правочинів з землею, що здійснюються за участі нотаріуса, необхідно в законодавчому порядку забезпечити нотаріусам доступ до земельного кадастру.

Основні тези закону
нотаріус під час вчинення нотаріальних дій та/або реєстраційних дій щодо земельної ділянки має доступ та користується Державним земельним кадастром у порядку, ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

Обов'язковій державній реєстрації підлягають речові права та обтяження на нерухоме майно, розміщене на території України. А саме:
1) право власності на нерухоме майно;
та похідні від права власності речові права
2) право володіння; право користування (сервітут); право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського відання; право оперативного управління; право постійного користування та право оренди земельної ділянки; право користування (найму, оренди) будівлею або іншими капітальними спорудами, їх окремими частинами; іпотека; довірче управління майном;
3) інші речові права відповідно до закону;
4) податкова застава, предметом якої є нерухоме майно, та інші обтяження.
25 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 05 березня 2015 року № 247-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливос ... Читати далі »
Переглядів: 485 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

1. Юрченко Олена Василівна - приватний нотаріус, 80200, Радехівський р., м. Радехів, вул. Відродження, 12, тел.: 0(255) 2-17-56, 2-34-82
2. Комарницька Наталія Іванівна - приватний нотаріус, 80200, Радехівський р., м. Радехів, вул. Івана Франка, 8, кв.3, тел.: (03255) 4-10-25
3. Радехівська державна нотаріальна контора 80200, Радехівський р., м. Радехів, пл. Відродження, 7, тел.: (03255) 2-24-08
Переглядів: 765 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

05 квітня 2015 року набрав чинності Закон України від 12 лютого 2015 року № 191-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція).
Так, статтю 29 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» якою передбачається проведення плати за проведення державної реєстрації речових прав та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру прав та надання інформації з Державного реєстру прав викладено у новій редакції згідно якої встановлено наступне.
За державну реєстрацію прав справляється адміністративний збір у такому розмірі:
1. за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно:
для фізичних осіб
щодо розташованих на земельних ділянках об’єктів нерухомого майна:
площею до 100 квадратних метрів – 85,26 грн.(0,07 мінімальної заробітної плати);
площею до 200 квадратних метрів – 121,80 грн. (0,1 мінімальної заробітної плати);
п ... Читати далі »
Переглядів: 364 | Додав: Оксана | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)