Головна » 2015 » Лютий » 24
Юстиція є однією з ключових сфер державного управління, у якій реалізуються важливі завдання щодо зміцнення законності в державі, організації захисту прав і свобод громадян, забезпечення проведення єдиної правової політики держави.
Українське суспільство сьогодні перебуває на етапі кардинальних перетворень, які торкаються не лише економічної і соціальної сфер, але, передусім, оновлення підходів організації державного управління, в тому числі і у сфері юстиції.
На сьогодні розпочато процес оптимізації структури органів Мін’юсту, головних територіальних управлінь юстиції в областях.
Міністерство юстиції спільно з міжнародними партнерами провело аудит структури міністерства та його органів управління. Проведений аналіз засвідчив низьку ефективність роботи системи юстиції.
Головними причинами цього є:
- відсутність мотивації через низьку заробітну плату;
- бюрократія та побутова корупція;
- надлишкова кількість керівників відносно загальної ... Читати далі »
Переглядів: 786 | Додав: Оксана | Дата: 24.02.2015 | Коментарі (0)

Мін’юст ініціює перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України питання про проведення перевірки та надання юридичної оцінки діям суддів Окружного адміністративного суду міста Києва щодо наявності підстав для їхнього звільнення із займаних посад.

Відповідно до чинного процесуального законодавства суддя має право оголосити про самовідвід тільки до початку розгляду справи по суті. Законодавство не передбачає колективних заяв про самовідвід суддів, які не є учасниками процесу, і не відправляють правосуддя у конкретній справі.

Той факт, що весь склад суду всупереч Конституції і законам, у спосіб, який не визначено процесуальними нормами, відмовився від виконання своїх обов’язків відправляти правосуддя, говорить про фактичні підстави вважати, що ці судді порушили присягу.

Дії як судді Кузьменка В.А. так і всього складу Окружного адміністративного суду свідчать, що суд весь час підігрував КПУ.

18 лютого під час судового засідання суддя ... Читати далі »
Переглядів: 522 | Додав: Оксана | Дата: 24.02.2015 | Коментарі (0)