Головна » 2015 » Лютий » 09
ДЛЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ, ЯКІ БУЛИ ПРИЗВАНІ ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ ПЕРЕДБАЧЕНІ НАСТУПНІ ПІЛЬГИ:
Відповідно до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”
• переважне право на укладення контракту на проходження військової служби після завершення особливого періоду служби (ст.8);
• за рішенням командира (начальника) військової частини військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів (ст.10);
• військовослужбовцям з початку і до закінчення особливого періоду, а резервістам та військовозобов’язаним – з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються (с ... Читати далі »
Переглядів: 625 | Додав: Оксана | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)

Насильство над дитиною — це дії, що приносять шкоду дитині з боку людей, на яких покладено догляд та опіку над ним. До нього відноситься:
- фізичне насильство;
- занедбаність;
- нехтування потребами дитини.
Як правило більшість батьків, яких жорстоко карали в дитинстві, самі карають своїх дітей. Не кожен із батьків розуміє, що покарання це психологічна травма. Батьки часто можуть завдати дитині психологічної травми без злого умислу яка може створити проблеми в дорослому житті.
Фізичне, емоційне та психологічні види насильства батьків над дітьми у сукупності підсилює дію кожного з них, зумовлюючи виникнення в дитини певних ознак, що характеризують її переживання і поведінку. Наукові дослідження показують, що сімейне насильство із різноманітними факторами, негативно впливає на фізичний розвиток дитини, включаючи загальний стан здоров'я, координацію, силу, зір, слух дитини, її здатність набувати знання, необхідні для нормального життя. В таких дітей зани ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Додав: Оксана | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)

Верховна Рада України на засіданні 14.10.2014 року ухвалила Закон «Про запобігання корупції» .
Цей Закон замінить Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 р. № 3206-VI, який згодом утратить чинність.
У Прикінцевих положеннях нового Закону «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 р. зазначено: «Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання ним чинності... визнати такими, що втратили чинність: 1) Закон України«Про засади запобігання і протидії корупції»; 2) Закон України«Про правила етичної поведінки».
Згідно з пунктом 1 Розділу ХІІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про запобігання корупції» цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання ним чинності. При цьому вперше Закон України «Про запобігання корупції» був офіційно опублікований у виданні «Голос України» 25 жо ... Читати далі »
Переглядів: 3669 | Додав: Оксана | Дата: 09.02.2015 | Коментарі (0)