Головна » 2015 » Січень » 21
Робота з питань систематизації законодавства здійснюється юридичною службою на виконання вимог Загального положення про юридичну службу міністерства, іншого органу виконавчої влади, державного підприємства, установи та організації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1040. Слід пам'ятати, що статтею 117 Конституції України встановлено: «Кабінет Міністрів України в межах своєї компетенції видає постанови і розпорядження, які є обов'язковими до виконання». Тобто ухилення від цієї роботи є порушенням вимог чинного законодавства.
Орган виконавчої влади, підприємство зобов'язані створювати умови для належної роботи і підвищення кваліфікації працівників юридичної служби, забезпечувати їх нормативно-правовими актами і довідковими матеріалами, іншими посібниками та літературою з правових питань, електронною системою інформаційно-правового забезпечення, а також доступом до інформаційних баз
Яким нормативним актом слід керуватися при зді ... Читати далі »
Переглядів: 1015 | Додав: Оксана | Дата: 21.01.2015 | Коментарі (0)

Одним із ключових моментів стратегії боротьби з корупцією слід вважати діяльність компетентних органів, спрямовану на забезпечення невідворотності відповідальності винних.
Статтею 21 Закону «Про засади запобігання і протидії корупції» передбачається дисциплінарна, цивільно-правова, адміністративна та кримінальна відповідальність осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
Правовою підставою притягнення до дисциплінарної відповідальності є вчинення дисциплінарного проступку. Відповідно до ст.14 Закону України «Про державну службу» дисциплінарні стягнення застосовуються до державного службовця за невиконання чи неналежне виконання службових обов’язків, перевищення своїх повноважень, порушення обмежень, пов’язаних із проходженням державної служби, а також за вчинок, який порочить його як державного службовця або дискредитує державний орган, у якому він працює.
До службовців, крім дисциплінарних стягнень, передбачених чинним законодавством про працю України (догана і ... Читати далі »
Переглядів: 956 | Додав: Оксана | Дата: 21.01.2015 | Коментарі (0)