Головна » 2014 » Жовтень » 21
У газеті «Голос України» за 15.10.2014 р. № 198 опубліковано Закон України «Про очищення влади» від 16.09.2014 р. № 1682-VII (далі — Закон про очищення влади). Документ набирає чинності 16.10.2014 р.
Очищення влади (люстрація) передбачає заборону окремим фізичним особам обіймати певні посади (перебувати на службі) (окрім виборних посад) в органах державної влади й органах місцевого самоврядування.
Процедура люстрації не застосовуватиметься до осіб, які визнані учасниками бойових дій під час проведення АТО на сході України в установленому законодавством порядку.
Посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрації), указані в ст. 2 Закону про очищення влади. Сюди потрапляють і всі посадові та службові особи (окрім виборних посад) органів державної влади, органів місцевого самоврядування.
Критерії потрапляння під люстрацію перелічені в ст. 3 Закону про очищення влади.
Особи, які перебувають на посадах в органах державної влади та місцевого ... Читати далі »
Переглядів: 463 | Додав: Оксана | Дата: 21.10.2014 | Коментарі (0)

У понеділок, 20 жовтня, Верховна Рада України ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань спадкування».

Перед обговоренням проекту закону в Парламенті Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд України безпосередньо брав участь у підготовці цього документа.

«Мета законопроекту дуже проста – передати сільським і селищним радам право вчинення нотаріальних дій. Уряд підтримує це рішення», - сказав Арсеній Яценюк.

Міністр юстиції України Павло Петренко під час обговорення документа наголосив, що закон дає змогу селянам оформлювати спадщину в місцевих органах влади, скасовує обов’язкову оцінку майна при спадкуванні та плату для найближчих родичів при оформленні спадщини, ліквідовує корупційні схеми «оціночної мафії». Зазначений законопроект був розроблений Міністерством юстиції спільно з народними депутатами.

Павло Петренко підкреслив, що закон наділяє органи місцевого самов ... Читати далі »
Переглядів: 368 | Додав: Оксана | Дата: 21.10.2014 | Коментарі (0)