Головна » 2014 » Липень » 02
У територіальних громадах Радехівщини, як і по всій Україні, за завданням Кабінету Міністрів України розпочато обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».
Зміни до Основного Закону (Конституції) України розроблено Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Відповідні пропозиції підготовлено з метою реалізації реформи місцевого самоврядування, визначеною Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, що була схвалена Урядом 1 квітня 2014 року.
Основні зміни передбачають:
- запровадження трьохрівневої системи адміністративно-територіального устрою України – область, район, громада з повсюдністю місцевого самоврядування;
- передачу функцій виконавчої влади від місцевих адміністрацій виконавчим органам рад відповідного рівня;
- розподіл повноважень між органами місцевого самоврядування за при ... Читати далі »
Переглядів: 721 | Додав: Оксана | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)

Шановні мешканці Радехівського району!

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, від 17.04.2014 №451-р «Про організацію проведення обговорення положень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади» проводиться громадське обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».
Запрошуємо представників органів місцевого самоврядування, жителів територіальних громад, громадських організацій долучитись до обговорення законопроекту.
Пропозиції і зауваження приймаються районним управлінням юстиції на електронну адресу radehiv_just@ukr.net або за адресою: м. Радехів , просп.Відродження , 7, кабінет начальника управління юстиції – Г.М.Сопронюка.

Будемо вдячні за співпрацю!
Переглядів: 475 | Додав: Оксана | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)

Актуальними залишаються питання, пов’язані із соціальним та правовим захистом військовозобов’язаних, призваних на військову службу у зв’язку з мобілізацією, резервістів, а також військовослужбовців, прийнятих на військову службу в добровільному порядку (за контрактом).
27 березня 2014 року Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення проведення мобілізації. Зміни внесено до Законів “Про мобілізацію та мобілізаційну підготовку”, “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, “Про державну таємницю”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».
Так, зазначеним вище Законом доповнено статтю 39 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу” та встановлено, що за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, збері ... Читати далі »
Переглядів: 552 | Додав: Оксана | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)