Головна » 2013 » Серпень » 14
Державна реєстраційна служба у зв’язку з численними зверненнями стосовно питань, пов’язаних з видачею свідоцтв про право власності наймачам житлових приміщень у державному та комунальному житловому фонді, просить довести до відома органів державної реєстрації прав і органів приватизації наступну інформацію.
Відповідно до частини першої статті 19 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» одним із документів, на підставі якого проводиться державна реєстрація прав, є свідоцтво про право власності, видане органами приватизації наймачам житлових приміщень у державному та комунальному житловому фонді.
У зв’язку з цим зазначаємо, що відповідно до статті 1 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду» приватизація державного житлового фонду (далі - приватизація) - це відчуження квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках, призначених для проживання сімей та одиноких осіб, кімнат у квартирах та одноквартирних буд ... Читати далі »
Переглядів: 626 | Додав: Оксана | Дата: 14.08.2013 | Коментарі (0)

Статтею 4 Декрету № 7-93 визначено перелік фізичних та юридичних осіб, які звільняються від сплати державного мита, а також дій, за які не сплачується державне мито.
Відповідно до п. 18 цієї статті від сплати державного мита звільняються:
громадяни, віднесені до категорій 1 і 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;
- громадяни, віднесені до категорії 3 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно проживають до відселення чи самостійного переселення або постійно працюють на території зон відчуження, безумовного (обов'язкового) і гарантованого добровільного відселення, за умови, що вони станом на 01.01.93 р. прожили або відпрацювали в зоні безумовного (обов'язкового) відселення не менше двох років, а у зоні гарантованого добровільного відселення — не менше трьох років;
- громадяни, віднесені до категорії 4 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно працюють і проживають або постійно проживають на території зони ... Читати далі »
Переглядів: 624 | Додав: Оксана | Дата: 14.08.2013 | Коментарі (0)

На сучасному етапі українська держава зазнає великих перетворень соціально-економічного та політичного характеру, що являється позитивними факторами для розвитку країни. Однак поруч зі змінами в функціонуванні державного механізму проблема корупції стала актуальною і невідворотною. Це явище серйозно поглиблює кризу довіри до держави, зводиться нанівець її авторитет, як ракова пухлина, призводить до знищення основ державності і моралі.

Корупція є розповсюдженим явищем, і охоплює собою майже всі країни, але проявляється в різних пропорціях та на різних рівнях, має різноманітну природу походження. Відомий німецький політичний діяч Норберт Нойгауз розробив такий поділ корупції на маленьку (дрібні службовці та чиновники), середню (умисні бюрократичні перепони, кумівство), та велику (інституційну (легальна корупція)). Так як в Україні не дуже багата економічна структура, то корупція процвітає на всіх рівнях державного управління.
Проблема корупції в нашій країні полягає н ... Читати далі »
Переглядів: 595 | Додав: Оксана | Дата: 14.08.2013 | Коментарі (0)

Насильство по відношенню до жінок - не тільки соціальна чи поєднана з охороною здоров'я проблема. Це також питання кримінального права, і в цій якості потребує ефективної реакції правоохороних органів. Як свідчать результати опитування, більшість жінок звертається з приводу насильства в міліцію. Тому важливим є те, щоб з правовою основою щодо неприпустимості насильства в сім'ї, а також з навчальними програмами були добре обізнані працівники органів правопорядку, судів та охорони здоров'я, оскільки їх роль дуже важлива у процесі розгляду скарг на випадки насильства у сім'ї, і їх дії можуть впливати на те, чи вирішить потерпіла подавати скаргу чи ні, чи буде насильство трактуватись як злочин і, нарешті, - яких очікувати результатів від судового процесу.
Причинами ж того, чому жінки не подають скарг у зв'язку з насильством, є тиск суспільних і родинних обставин та бажання зберегти відносини. Культурні та релігійні традиції також присутні серед перешкод, що ускладнюють боротьбу з на ... Читати далі »
Переглядів: 549 | Додав: Оксана | Дата: 14.08.2013 | Коментарі (0)