Головна » 2013 » Травень » 07
05 червня 2013 року з 14.00 до 18.00 год. в приміщенні Радехівського районного управління юстиції (м.Радехів , пр.Відродження,7.) буде здійснюватись особистий прийом громадян начальником Головного управління юстиції у Львівській області – Багряком А.С. , начальником Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції Львівської області – Паничком І.В. та начальником Радехівського районного управління юстиції – Сопронюком Г.М.
Прохання до громадян , які виявили бажання звернутись на особистий прийом , необхідно обов’язково попередньо повідомити за номером –2-27-57: прізвище , ім’я , по-батькові , адресу , контактні телефони та суть питання .
Переглядів: 531 | Додав: Оксана | Дата: 07.05.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до частини восьмої статті 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державна реєстрація обтяжень проводиться на підставі заяви органу або посадової особи, якими встановлено обтяження, особи, в інтересах якої встановлено обтяження, уповноваженої ними особи.



Пунктом 7 Порядку про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.2011 № 703 (далі - Порядок) визначено, що для проведення державної реєстрації прав заявник подає органові державної реєстрації прав, нотаріусові заяву про державну реєстрацію, форму та вимоги до заповнення якої встановлює Мін'юст.



Відповідно до пункту 66 Порядку, у разі проведення державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно заінтересованою особою є орган державної влади, орган місцевого самоврядування або їх посадові особи, якими встановлено обтяження речових ... Читати далі »
Переглядів: 583 | Додав: Оксана | Дата: 07.05.2013 | Коментарі (0)

Статтею 4 Декрету № 7-93 визначено перелік фізичних та юридичних осіб, які звільняються від сплати державного мита, а також дій, за які не сплачується державне мито.

Відповідно до п. 18 цієї статті від сплати державного мита звільняються:

громадяни, віднесені до категорій 1 і 2 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи;



- громадяни, віднесені до категорії 3 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно проживають до відселення чи самостійного переселення або постійно працюють на території зон відчуження, безумовного (обов'язкового) і гарантованого добровільного відселення, за умови, що вони станом на 01.01.93 р. прожили або відпрацювали в зоні безумовного (обов'язкового) відселення не менше двох років, а у зоні гарантованого добровільного відселення — не менше трьох років;



- громадяни, віднесені до категорії 4 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які постійно працюють і пр ... Читати далі »
Переглядів: 645 | Додав: Оксана | Дата: 07.05.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до статті 29 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», за проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень справляється державне мито.

Законом України «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито» щодо ставок за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно від 20.11.2012 р. № 5508-VІ, передбачено, що за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно справлятиметься державне мито в розмірі 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на сьогодні становить 119 гривень. За державну реєстрацію іншого речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно передбачається стягнення державного мита в розмірі 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на сьогодні становить 51 гривню.

Державне мито за реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень сплачується до моменту подання заяви про реєстрацію, оскільки відповідно ... Читати далі »
Переглядів: 977 | Додав: Оксана | Дата: 07.05.2013 | Коментарі (0)