Головна » 2012 » Липень » 07
Документи необхідні для державної реєстрації прав . Відмова в прийнятті документів.

Для проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно необхідними документами є документи, що підтверджують виникнення , перехід або припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно та інші документи визначені Порядком державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.Реєстраційні дії прав на нерухомість починаються з моменту прийому документів на державну реєстрацію прав.
Документами, що підтверджують виникнення, перехід та припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно, є:
1) укладений в установленому законом порядку договір, предметом якого є нерухоме майно, права щодо якого підлягають державній реєстрації, або речове право на нерухоме майно, чи його дублікат;
2) свідоцтво про право власності на частку в спільному майні подружжя в разі смерті одного з подружжя, видане нотаріусом або ... Читати далі »
Переглядів: 863 | Додав: Оксана | Дата: 07.07.2012 | Коментарі (0)

До відома органів місцевого врядування.
Облік безхазяйного нерухомого майна. Набувальна діяльність.

Безхазяйною є річ, яка не має власника або власник якої невідомий. (ч.1 ст.335 Цивільного Кодексу України).
Облік безхазяйного нерухомого майна.
Безхазяйні нерухомі речі беруться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою органу місцевого самоврядування, на території якого вони розміщені. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робиться оголошення у друкованих засобах масової інформації (ч.2 ст.335 Цивільного кодексу України).
Орган державної реєстрації прав приймає заяву про взяття на облік шляхом її реєстрації у базі даних про реєстрацію заяв і запитів з автоматичним присвоєнням їй реєстраційного номера, фіксацією дати та часу її реєстрації.
За результатом розгляду заяви про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна державний реєстратор приймає рішення про взяття на облік безхазяйного не ... Читати далі »
Переглядів: 2073 | Додав: Оксана | Дата: 07.07.2012 | Коментарі (0)