Головна » 2011 » Січень » 22
Вперше серйозно про права людини світ заговорив після закінчення Другої світової війни, а десять років тому на світовому рівні було осмислено проблему прав дітей — народилася Конвенція про права дитини, що її, як і більшість країн світу, ратифікувала Україна. Останнім часом все більше уваги в суспільстві стали приділяти можливості дітям брати участь в розв’язанні питань, котрі безпосередньо стосуються їхнього життя.
Україна як член міжнародного співтовариства бере участь у діяльності зі створення сприятливого для дітей середовища, в якому гідний розвиток і захист їх прав забезпечується з дотриманням принципів демократії, рівності, миру, соціальної справедливості з урахуванням моральних засад та традиційних цінностей українського суспільства, спрямованих на зміцнення сім’ї та морального здоров’я дітей в Україні.
В Україні міжнародні стандарти захисту прав дитини закріплені у Конституції України, інших нормативно-правових актах. Так, у ст.52 Конституції України проголошено: ... Читати далі »
Переглядів: 781 | Додав: Оксана | Дата: 22.01.2011 | Коментарі (0)