Головна » 2010 » Вересень » 22
Корупція - найбільша перепона до економічного зростання та розвитку держави.

ПЛАН

1. Загальне поняття корупції та її класифікація.
2. Етична оцінка корупції.
3. Типи взаємодіючих суб’єктів.
4. Шкода від корупції.
5. Оптимальний рівень корупції.
6. Причини корупції.
7. Боротьба з корупцією.
8. Внутрішній контроль.
9. Зовнішній контроль.

Загальне поняття корупції та її класифікація.

Корупція (від лат. corrumpere — псувати) — протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення; підкупність і продажність громадських і політичних діячів.

Найчастіше термін застосовується по відношенню до бюрократичного апарату і політичної еліти. Характерною ознакою корупції є конфлікт між діями посадової особи та інтересами його працедавця або конфлікт між діями виборної особи і інтересами суспільства. Багато видів корупції аналогічні шахрайству, що здійснює ... Читати далі »

Переглядів: 1941 | Додав: Оксана | Дата: 22.09.2010 | Коментарі (0)

Осінь – золота пора. Відзначення 20-річчя Міжнародного Дня громадян
похилого віку та Дня ветерана.

1 жовтня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН. Ось і в нашій державі з 1991 року щорічно відзначають цей день. Весь світ об’єднується навколо цієї дати, всі країни, незважаючи на їх розвиток, звертають увагу населення планети до людей похилого віку. Цей день відзначається для того, щоб всі верстви населення озирнулися і придивилися одне до одного,можливо поруч живе людина, яка потребує допомоги, але її ніколи не попросить. І тільки наша уважність та небайдужість допоможе таким людям вижити, адже ніхто з нас не знає, що готує нам доля.
Згідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 14.12.1990 р. № 45/106, 1 жовтня проголошено Днем літніх людей. З ініціативи Ради організації ветеранів України, підтриманої Президентом України, 1 жовтня - Міжнародний День громадян похилого віку, в Україні відзначаєт ... Читати далі »

Переглядів: 1157 | Додав: Оксана | Дата: 22.09.2010 | Коментарі (0)