Головна » 2015 » Березень » 11
Закон «Про попередження насильства в сім’ї» виділяє чотири види спеціальних заходів з попередження насильства в сім'ї:

1. Офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім'ї:

- члену сім'ї, який вчинив насильство в сім'ї, виноситься офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім'ї, за умови відсутності в його діях ознак злочину, службою дільничних інспекторів міліції або кримінальною міліцією у справах дітей, про що йому повідомляється під розписку;

- офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім'ї може бути винесено осудній особі, яка на момент його винесення досягла 16-річного віку;

- у разі вчинення особою насильства в сім'ї, після отримання нею офіційного попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім'ї, ця особа направляється до кризового центру для проходження корекційної програми, а також щодо неї у випадках і в порядку, передбачених цим Законом, може бути ... Читати далі »
Переглядів: 544 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

Рада Європи та Європейський Союз приділяють значну увагу питанням захисту прав і свобод національних меншин, зокрема інтеграції в суспільне життя ромської національної меншини.
На відміну від більшості національних меншин роми не мають власної державності. Ромська національна меншина є другою за чисельністю національною меншиною, яка зазнала геноциду під час Другої світової війни. Дискримінація ромів у деяких державах Європи спричинила послаблення їх інтегрованості та маргіналізацію. Все це призвело до того, що ромська національна меншина є найбільш соціально вразливою національною меншиною в Європі.
За даними Всеукраїнського перепису 2001 року, 47,6 тис. осіб визначили свою належність до ромської національності.
На території України найбільш компактно роми проживають у Закарпатській (14 тис. осіб), Донецькій (4,1 тис. осіб), Дніпропетровській (4 тис. осіб), Одеській (4 тис. осіб), Харківській (2,3 тис. осіб) та Луганській (2,2 тис. осіб) областях.

Пр ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

Останнім часом в інформаційному просторі України спостерігається низка негативних явищ, що створюють загрози національній безпеці України.
За умов швидкого розвитку глобального інформаційного суспільства, широкого використання інформаційно-комунікаційних технологій у всіх сферах життя особливого значення набувають проблеми інформаційної безпеки.
У цьому році на території нашої держави здійснюється психологічний тиск з боку іноземних та вітчизняних засобів масової інформації, що ведуть так звану «інформаційну війну» проти України, з метою поширення неправдивих відомостей про події, що дійсно відбуваються в державі.
Всупереч європейським стандартами у сфері засобів масової інформації, на тлі масованого і агресивного наступу інформаційної пропаганди, в Україні розпалюється міжнаціональна ворожнеча, лунають закликає до повалення законної української влади, розчленування незалежної і соборної України.
Це шлях до дезінтеграції, посилення суспільної напруженості, д ... Читати далі »
Переглядів: 482 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)

Як інформує прес-служба Президента України, Закон №194-VIII «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини», ухвалений Верховною Радою 12 лютого 2015 року, встановлює суворішу кримінальну відповідальність військовослужбовців за скоєння окремих військових злочинів в умовах особливого періоду. Відповідно до закону, посилюють кримінальну відповідальність за військові правопорушення, насамперед ті, які стосуються непокори (умисного невиконання наказу), опору начальникові, погроз або насильства щодо начальника, самовільного залишення військової частини або місця служби, дезертирства, ухиляння від військової служби, майнових стосунків, порушення статутних правил служби, злочинної бездіяльності військової влади та незаконного використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала та зловживання нею.

Законом №186-VIII від 12 лютого «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» вн ... Читати далі »
Переглядів: 328 | Додав: Оксана | Дата: 11.03.2015 | Коментарі (0)