Головна » 2014 » Грудень » 02
Закон України «Про засади запобігання та протидії корупції» запровадив перевірки відомостей про осіб, що претендують на заняття державних посад. Варто зазначити, що до 1 січня 2012 року такі перевірки проводилися щодо значно меншої кількості посад, призначення або погодження призначення на які здійснюються Президентом України або Кабінетом Міністрів України, Главою Адміністрації Президента України, Керівником Державного управління справами. Зокрема, перевірці підлягали відомості кандидата, зазначені в деклараціях про доходи, зобов'язання фінансового характеру, майновий стан тощо. Також спеціальній перевірці підлягали деякі відомості, які подавалися кандидатами на посаду судді вперше.

На відміну від попередніх актів, на сьогоднішній день спеціальній перевірці підлягають всі, хто претендують на посади, пов'язані з виконанням державних функцій або функцій місцевого самоврядування (крім кандидатів на пост Президента України, народних депутатів України, депутатів ВР АР Крим, а ... Читати далі »
Переглядів: 438 | Додав: Оксана | Дата: 02.12.2014 | Коментарі (0)

Конституція України, як основний закон держави, а саме стаття 52 зазначає, що будь яке насильство над дитиною та її експлуатація переслідуються законом.
Відповідно до статті 3 Закону України “Про охорону дитинства” один із принципів охорони дитинства визначає, що всі діти на території України, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майнового стану, стану здоров’я та народження дітей і їх батьків (чи осіб, які їх замінюють) або будь-яких інших обставин, мають рівні права і свободи.
Держава гарантує всім дітям рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їхніх прав, на підставах та в порядку, встановлених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.
Отже, що таке насильство в сім’ї?
Відповідно до статті 1 Закону України “Про попередження насильства в сім’ї” від 15.11.2001 року № 2789-III (надалі – Закон № ... Читати далі »
Переглядів: 503 | Додав: Оксана | Дата: 02.12.2014 | Коментарі (0)