Головна » 2014 » Березень » 19
Корупція, особливо в умовах поглиблення соціально-політичної та фінансово-економічної кризи в державі, становить серйозну загрозу національній безпеці України. Вона стала одним із негативних чинників, який суттєво впливає на ефективність діяльності органів державної влади, підриває стабільність і систему правопорядку, захищеність прав, свобод і законних інтересів громадян.
Головним стимулом до корупції є можливість отримання економічного прибутку (ренти), пов’язаного з використанням владних повноважень, а головним стримуючим чинником є ризик викриття і покарання. Найнебезпечніші форми корупції кваліфікуються як кримінальні злочини. До них, перш за все, відносяться розтрата (розкрадання) і хабарі. Розтрата полягає у витраті ресурсів, довірених посадовій особі, з особистою метою. Вона відрізняється від звичайної крадіжки тим, що спочатку особа отримує право розпоряджатися ресурсами легально: від керівника, начальника, директора, клієнта тощо. Хабар є різновидом корупції, при якій ... Читати далі »
Переглядів: 745 | Додав: Оксана | Дата: 19.03.2014 | Коментарі (0)

Більшість населення України і уявлення не має про особисті права дітей, Конвенцію ООН про права дитини, інші міжнародні документи цієї спеціалізації, тому дуже легко порушити права дітей.
Дуже часто вони і не замислюються, що своїми вчинками дискримінують права дитини, тому і дітям і дорослим буде корисним знати, в яких випадках права дитини порушуються, здійснено насилля, які види насилля бувають тощо.

Над дитиною здійснено насилля, якщо:
1. їй нанесли побої;
2. її здоров’ю завдали шкоди;
3. порушили її статеву недоторканість й статеву свободу;

Дитину залякували, якщо:
1. їй вселяли страх за допомогою дій, жестів, поглядів;
2. використовували для залякування свій зріст, вік;
3. на неї кричали;
4. їй загрожували насиллям по відношенню до інших (батькам дитини, друзям, тваринам та ін.)

Над дитиною здійснено емоційне насилля, якщо:
1 її принижують, використовують образливі прізвиська; ... Читати далі »
Переглядів: 568 | Додав: Оксана | Дата: 19.03.2014 | Коментарі (0)