Головна » 2013 » Грудень » 11
В Україні проблема домашнього насильства практично не вивчалася. Існують лише окремі дослідження з цієї теми. Тільки протягом останніх п’яти років в Україні теми гендерної рівності, насильства стосовно жінок у родині стали предметом публічного обговорення. Для того, щоб перемогти реальне зло, його треба назвати, відкрито обговорити проблему та шукати шляхи вирішення. Саме засоби масової інформації мають реальний шанс розірвати завісу мовчання про проблему насильства в сім’ї.
За даними Інституту соціологічних досліджень НАН України, 68 відсотків жінок в Україні зазнають знущання в сім’ї, з них чверть "як правило" або "часто" потерпає від побоїв. Кожна десята дівчина в Україні зазнає постійного насильства.
Насильство по відношенню до жінок - не тільки соціальна чи поєднана з охороною здоров’я проблема. Це також питання кримінального права, і в цій якості потребує ефективної реакції правоохороних органів. Як свідчать результати опитування, більшість жінок звертається з приво ... Читати далі »
Переглядів: 463 | Додав: Оксана | Дата: 11.12.2013 | Коментарі (0)

До Європейського суду з прав людини громадяни України можуть звертатися самостійно після вичерпання всіх національних засобів захисту.
Під поняттям "вичерпання національних засобів захисту" треба розуміти звернення заявника до всіх судових інстанцій держави, включаючи касаційну інстанцію – Верховний Суд України.
Проте, якщо особа оскаржує судове рішення, зокрема, вирок, не обов’язково робити спроби порушити процедуру перегляду справи після проходження звичайної судової процедури оскарження. Також не обов’язково використовувати несудові процедури, або звертатися з проханнями про помилування або амністію. Звернення (до Парламенту, голови держави або уряду, міністра чи уповноваженого з прав людини) не вважаються засобами правового захисту, які необхідно використати.
Перед тим як подати заяву до ЄС з прав людини, варто детально ознайомитися з положенням Конвенції про захист прав і основних свобод людини та протоколами до неї, бо Європейський суд з прав людини розглядає ... Читати далі »
Переглядів: 466 | Додав: Оксана | Дата: 11.12.2013 | Коментарі (0)