Головна » 2013 » Листопад » 18
Використання посадового становища не може відбуватись всупереч публічним інтересам задля особистої вигоди.
Статтею 6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» встановлено низку обмежень щодо використання суб’єктами відповідальності за корупційні правопорушення свого службового становища.
Такі обмеження поширюються на чітко визначене законом коло осіб:
1) особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;
2) особи, які для цілей антикорупційного законодавства прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування;
3) особи, які постійно або тимчасово обіймають посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків, або спеціально уповноважені на виконання таких обов'язків у юридичних особах приватного права незалежно від організаційно-правової форми, відповідно до закону.
Види обмежень та заборон. Законодавство міст ... Читати далі »
Переглядів: 839 | Додав: Оксана | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)

За загальним порядком проведення державної реєстрації прав, визначеним частиною першою статті 15 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон), за результатом такої реєстрації надається витяг з Державного реєстру прав про зареєстровані права та/або їх обтяження.

Відповідно до пункту 21 Порядку державної реєстрації на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 червня 2011 року № 703 (далі – Порядок), орган державної реєстрації прав, нотаріус у день прийняття рішення про державну реєстрацію видає або надсилає рекомендованим листом з описом вкладення заявникові витяг з Державного реєстру прав разом з документами, що подавалися заявником для проведення державної реєстрації прав, одним із способів, зазначених у заяві про державну реєстрацію.

При цьому, слід відмітити, що програмне забезпечення Державного реєстру прав передбачає можливість формування витягів, які м ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Додав: Оксана | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)

Документи, що подаються для проведення державної реєстрації припинення права власності:

· заява встановленої форми, яка визначена наказом Міністерства юстиції України від 17.04.2012 № 595/5 «Про впорядкування відносин, пов’язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;

· документ, що підтверджує виникнення або перехід права власності на нерухоме майно (див.стор.5);

· документ, що посвідчує особу заявника (пред’являється), копія надається;

· документ, що підтверджує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру прав;

· документ про сплату державного мита (крім випадків, коли особа звільнена від сплати державного мита);

· документ (документи), що підтверджують припинення права власності на нерухоме майно*;

· технічний паспорт;

· у разі подання заяви заінтересованою особою особисто така особа, крім документа, що посвідчує її особу, подає копію ре ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Додав: Оксана | Дата: 18.11.2013 | Коментарі (0)