Головна » 2012 » Березень » 5 » Порядок легалізації громадських організацій шляхом письмового повідомлення
17:51
Порядок легалізації громадських організацій шляхом письмового повідомлення
Порядок легалізації громадських організацій шляхом письмового повідомлення

Відповідно до статті 17 Закону України "Про об’єднання громадян" громадські організації, їх спілки можуть легалізуватись шляхом письмового повідомлення відповідному органу реєстрації про своє заснування.

Для легалізації громадської організації до легалізуючого органу подається заява (повідомлення про заснування), підписана не менш як трьома засновниками громадської організації або її уповноваженими представниками. В заяві вказується прізвище, ім’я, по батькові засновників громадської організації або їх уповноважених представників, рік народження, місце постійного проживання, назва організації і місцезнаходження центральних статутних органів, основна мета діяльності громадської організації. Підписи в заяві повинні бути завірені в установленому законом порядку.

Для легалізації спілки об’єднань громадян до легалізуючого органу подається заява (повідомлення про заснування), підписана уповноваженими представниками не менш як трьох громадських організацій-засновників спілки. В заяві вказується прізвище, ім’я, по батькові представників засновників-громадських організацій, найменування організацій-засновників та місцезнаходження їх центральних статутних органів, реквізити (дата і номер) рішень організацій-засновників про утворення спілки (рішення виступити засновником спілки) та уповноважено конкретну особу на підписання заяви, основна мета діяльності спілки. Підписи в заяві повинні бути завірені в установленому законом порядку.

Провідний спеціаліст
реєстраційної служби
Радехівського РУЮ
Микитюк О.Я.
Переглядів: 785 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]