Головна » 2010 » Січень » 12 » підсумки роботи Радехівського районного управління юстиції за 2009 рік
15:40
підсумки роботи Радехівського районного управління юстиції за 2009 рік
ПІДСУМКИ ДІЯЛЬНОСТІ РАДЕХІВСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ ЗА 2008-2009рр.
Управління юстиції у своїй діяльності керуються Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Мін'юсту України, наказами Головного управління юстиції у Львівській області,
положенням про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення) управління
юстиції та цим Положенням.
Основними завданнями управління юстиції є: участь у забезпеченні реалізації державної правової політики; сприяння розвитку системи надання правової допомоги з метою реалізації прав і свобод громадян, захисту законних інтересів фізичних та юридичних осіб; забезпечення захисту прав і свобод людини і громадянина у визначеній сфері діяльності; організація надання юридичних послуг з метою реалізації прав, свобод і законних інтересів громадян та юридичних осіб; організаційне забезпечення та координація роботи установ нотаріату, органів реєстрації актів цивільного стану, інших органів та установ юстиції; державна реєстрація нормативно – правових актів районних державних адміністрацій, їх управлінь, відділів, інших структурних підрозділів; реалізація основних завдань, визначених Мін'юстом України, Львівським обласним управлінням юстиції, щодо діяльності зазначених органів юстиції, здійснення контролю та заходів щодо поліпшення їх роботи; легалізація місцевих об'єднань громадян та реєстрація інших юридичних осіб у порядку, встановленому чинним законодавством; відповідно до законодавства ведення Державного реєстру застав рухомого майна, Державного реєстру іпотек та Державного реєстру правочинів; методичне керівництво правовою роботою в місцевих органах виконавчої влади, на державних підприємствах, в установах і організаціях, надання зазначеним органам методичної допомоги у приведенні нормативних актів у відповідність до чинного законодавства; здійснення контролю за виконанням актів Мінюсту стосовно нормативно-методичного забезпечення діяльності бюро технічної інвентаризації щодо проведення реєстрації прав власності на нерухоме майно; розвиток правової інформатизації, формування у громадян правового світогляду; організація роботи з кадрами апарату управління юстиції, установ юстиції, підвищення кваліфікації їхніх працівників.
Управління юстиції відповідно до покладених на нього завдань: бере участь у забезпеченні реалізації державної правової політики; узагальнює практику застосування законодавства з питань, що належать до його повноважень, готує пропозиції щодо вдосконалення законодавства, проведення в Україні правової реформи та подає їх до Головного управління юстиції у Львівській області.

Державна реєстрації нормативно-правових актів:
На протязі 2008р районним управлінням юстиції зареєстровано 1 нормативно-правовий акт , а в 2009 році районним управлінням юстиції зареєстровано 4 нормативно-правових акти, Відмовлено в державній реєстрації нормативно-правових актів, та повернутих на доопрацювання нормативно-правових актів, або скасовано рішення про державну реєстрацію НПА за 2009 рік, так як і за 2008 рік не було.
Начальником та провідним спеціалістом Радехівського районного управління юстиції за 2008 рік здійснено 12 перевірок органів нормотворення та внесено 12 пропозицій ,щодо усунення недоліків, а в 2009 році здійснено 13 перевірок органів нормотворення та внесено 13 пропозиції про усунення недоліків.
Відповідальними працівниками за реєстрацію нормативно-правових актів Радехівського районного управління юстиції протягом 2008 - 2009 року здійснювався перегляд нормативно-правових актів на відповідність до Конституції України таким чином за 2008 рік було переглянуто 795 нормативно-правових актів,а за 2009 рік переглянуто 871 нормативно-правових актів.
За 2008 рік розроблено та розповсюджено 4 методичні рекомендації, в 2009 ріці розроблено 5 методичних рекомендацій.
За 2008 рік районним управлінням юстиції проведено із працівниками Радехівської районної державної адміністрації 4 семінарські заняття та 1 співбесіду щодо державної реєстрації НПА, в порівнянні за 2009 рік управлінням юстиції проведено 5 семінарські заняття по роз’ясненню законодавства України про державну реєстрацію нормативно-правових актів.
Згідно затверджених графіків за 2008 пройшли стажування 8 юрисконсультів з питань правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів державних підприємств, установ, організацій, на протязі 2009 р. в Радехівському районному управлінні юстиції проведено також 8 стажувань з питань правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів для юрисконсультів державних підприємств, установ, організацій.
Що понеділка начальником Радехівського районного управління юстиції проводяться оперативні наради на деяких з них розглядається питання, щодо покращення організації роботи районного управління юстиції в напрямку реєстрації нормативно-правових актів.
Начальником районного управління юстиції проводяться виступи по місцевому радіомовленню під час яких повідомляється про нові нормативно-правові акти зареєстровані Радехівським районним управлінням юстиції, та 16.01.09р. по місцевому радіомовленні начальником Радехівського РУЮ прозвучав виступ на тему: «Державна реєстрація нормативно-правових актів». 15.12.2009 року начальник Радехівського РУЮ по місцевому радіомовленні повідомила населення району про кількість зареєстрованих нормативно-правовиїх актів протягом 2009 року, та зазначила які саме.

Громадська приймальня при Радехівському районному управлінні юстиції :
Громадська приймальня Радехівського районного управління юстиції діє відповідно до Положення про Громадську приймальню при Радехівському районному управлінні юстиції.
Основною метою діяльності Громадської приймальні є допомога малозабезпеченій частині населення в отриманні кваліфікованої юридичної допомоги шляхом залучення до цієї діяльності адвокатів, викладачів ВУЗів, працівників прокуратури, суду та нотаріату.
Прийом громадян в Радехівському районному управлінні юстиції проводиться в перший і третій четвер місяця , відповідно до наказу начальника Радехівського районного управління юстиції №7 від 04.02.2008р. Також при відділі реєстрації актів цивільного стану діє юридична клініка. Керівник клініки – Головний спеціаліст відділу РАЦС Панасевич Л.В.
Радехівським районним управлінням юстиції було проаналізовано і узагальнено роботу Громадської приймальні за 2008 - 2009 р. у 2009р. було прийнято 155 громадян, що отримали безоплатну правову допомогу, а в 2008 р. громадською приймальнею було прийнято – 306 громадян консультації Радехівським районним управлінням юстиції що подається перелік правових питань з якими звертаються громадяни.
При Радехівському районному управлінні юстиції створена юридично правова група на виїзні засідання якої запрошуються інші спеціалісти та начальники різних галузей органів виконавчої влади, державних підприємств, установ, організацій.
Таких виїздів інформаційно правових груп за 2008 рік проведено 35 виїздів під час яких надано 283 консультації, у 2009 році здійснено 17 виїздів та надано 120 роз’яснення норм чинного законодавства.
Також проводяться виїзні прийоми громадян за участі начальника РУЮ та приватних нотаріусів Раденхівського району.
У виїздах виїзної громадської приймальні за участю приватних нотаріусів залучилися : Начальник Радехівського районного управління юстиції Мельник Е.М. та приватні нотаріуси Радехівського району Юрченко О.В. та Комарницька Н.І.
Відповідно до вище вказаного графіку за 2008 рік було здійснено 47 виїзних засідань із надання безоплатної правової допомоги малозабезпечених верства населення і надано 381 консультації. За 2009 рік здійснено 27 виїзних засідань із надання безоплатної правової допомоги малозабезпечених верства населення і надано 180 консультації .
Також при Радехівському районному управлінні юстиції діє виїзний консультативний пункт у віддаленні населенні пункти району до виїзних консультативних пунктів залучаються працівники Радехівського районного управління юстиції та відділом ДВС .За 2009 рік було здійснено 14 виїздів і надано 99 консультації .
Районне управлінням юстиції розширює мережу громадських приймалень у Радехівському районі. При сільських радах Радехівського району створено громадські приймальні для надання громадян правової допомоги.

Реєстрація (Легалізація) об’єднань громадян
Також районне управління здійснює згідно з чинним законодавством легалізацію місцевих громадських організацій, місцевих осередків зареєстрованих всеукраїнських, міжнародних об’єднань громадян та місцевих громадських організацій,
місцевих та первинних професійних спілок та їх об'єднань, реєстрацію структурних утворень політичних партій, місцевих благодійних організацій, відділень (філій, представництв) всеукраїнських та міжнародних благодійних організацій; регіональних (місцевих) творчих спілок, територіальних всеукраїнських творчих спілок, організацій роботодавців та їх об’єднань, місцевих асоціацій кредитних спілок, статутів територіальних громад, бере до уваги повідомлення організацій обласних, регіональних, республіканських, всеукраїнських професійних спілок; веде відповідні реєстри та книги обліку, а також готує звітність щодо цих об'єднань громадян, яку подає до Головного управління юстиції;.
Радехівським районним управлінням юстиції відповідно пункту 4.11 Положення про Радехівське районне управління юстиції здійснює діяльність згідно з чинним законодавством легалізацію місцевих громадських організацій, місцевих осередків зареєстрованих всеукраїнських, міжнародних об’єднань громадян та місцевих громадських організацій, місцевих та первинних професійних спілок та їх об'єднань, реєстрацію структурних утворень політичних партій, місцевих благодійних організацій, відділень (філій, представництв) всеукраїнських та міжнародних благодійних організацій; регіональних (місцевих) творчих спілок, територіальних всеукраїнських творчих спілок, організацій роботодавців та їх об’єднань, місцевих асоціацій кредитних спілок, статутів територіальних громад, бере до уваги повідомлення організацій обласних, регіональних, республіканських, всеукраїнських професійних спілок; веде відповідні реєстри та книги обліку, а також готує звітність щодо цих об'єднань громадян, яку подає до Головного управління юстиції;
Також контролює додержання місцевими громадськими організаціями, місцевими осередками зареєстрованих всеукраїнських, міжнародних об'єднань громадян та місцевими громадськими організаціями, місцевими благодійними організаціями, відділеннями (філіями, представництвами) всеукраїнських та міжнародних благодійних організацій, регіональними (місцевими) творчими спілками, територіальними осередками всеукраїнських творчих спілок, асоціаціями кредитних спілок, територіальними громадами положень їхніх статутів.
За 2008 рік Радехівським районним управлінням юстиції було зареєстровано всього 6 (осередків політичних партій, громадських організацій), а за 2009 рік зареєстровано всього 8 (осередків політичних партій, громадських організацій).
Відмов у реєстрації громадських організацій , політичних партій , осередків політичних партій на протязі 2008 - 2009рр. - не було .
Скарг громадян на дії працівників управління при реєстрації об’єднань громадян , подань прокуратуриза 2008-2009р.р. - не було.
За 2008 рік здійснено 8 перевірок на предмет статутної діяльності об’єднань громадян, а за 2009 рік здійснено 17 перевірок на предмет статутної діяльності об’єднань громадян.
За 2008 рік проведено 1 семінар із головами та секретарями сільських та селищної рад з даної ділянки роботи, а в 2009 році проведено 8 семінари із головами та секретарями сільських та селищної рад.
За 2008 рік розроблено та розповсюджено 4 методичні рекомендації з питань легалізації об’єднань громадян, а в 2009 році розроблено та розповсюджено 8 методичних рекомендації .

Правова освіти та правова робота
Радехівським районним управлінням юстиції на протязі 2008 - 2009 року проводилась правова робота з метою вдосконалення її в місцевих органах виконавчої влади, на державних підприємствах, установах, організаціях, наданні зазначеним органам, а також органам місцевого самоврядування методичної допомоги у проведенні їх нормативно – правових актів у відповідність до чинного законодавства.
За 2008 рік Радехівським районним управлінням юстиції було проведено 20 перевірок на державних підприємствах, в установах, організація щодо вивчення стану правової роботи, так як і за 2009 рік здійснено за планом 20 перевірок, з них 1 контрольна, а саме в:
Під час проведення перевірок за 2008 рік було виявлено 15 порушень чинного законодавства, а в 2009 році під час проведення перевірок виявлено 22 порушень чинного законодавства, проте грубих порушень не було.
За 2008 рік працівниками районного управління юстиції підготовлено 23 методичні рекомендації з питань правової роботи та правової освіти які розповсюджено на державних підприємствах, в установах, організаціях, а в 2009 році розроблено 43 методичні рекомендації .
За 2008 рік проведено 17 семінарів з питань правової роботи та правової освіти населення, та 1 засідання круглого столу, у 2009 році таких семінарських занять проведено 19, та 2 засідання круглого столу.
Згідно затверджених графіків за 2008 пройшли стажування 8 юрисконсультів з питань правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів державних підприємств, установ, організацій, на протязі 2009 р. в Радехівському районному управлінні юстиції проведено також 8 стажувань з питань правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів для юрисконсультів державних підприємств, установ, організацій.
Мельник Е.М. – начальником Радехівського районного управління юстиції було проведено 48 оперативних нарад , під час яких розглядались питання ,щодо стану правової роботи та правової освіти населення в Радехівському районі.
Згідно графіку за2008 рік проведено 4 засіцдання МКМР з правової освіти населення та розглянуто 12 питань, в 2009 році було проведено 4 планових засідання МКМР з правової освіти населення району, 1 позапланове засідання та 1 кущове засідання районної МКМР з правової освіти населення на яких розглянуто 23 питань.
За 2008 рік районним управлінням юстиції здійснено 7 узагальнень позитивного досвіду про організацію роботи з питань правової освіти, профілактики правопорушень, запобігання жорстокого поводження з дітьми та бездоглядності у загальноосвітніх навчальних закладах Радехівського району та в дошкільних навчальних закладах району, за 2009 рік таких узагальнень здійснено 4.
Координаційна рада молодих юристів при Радехівському РУЮ створена у ІІ півріччі 2009 року, тому за 2009 рік засідання Координаційної ради молодих юристів проведено 2, у 2008 році таких засідань не проводилося.
За 2008 – 2009 роки працівниками Радехівського районного управління юстиції було налагоджено співпрацю з засобами масової інформації. За 2008 рік працівниками юстиції проведено 9 виступів (статті, виступи на радіо). За 2009 рік проведено 26 виступів (статі в газеті, виступи на радіомовленні).
На протязі 2008 року проведено 7 перевірок вивчення стану правового виховання та правового інформування в загальноосвітніх навчальних закладах Радехівського району, а в 2009 році таких перевірок було проведено 9.
Проводилася читка лекцій в загальноосвітніх навчальних закладах району, так на протязі 2008 року в загальноосвітніх навчальних закладах району прочитано 23 лекції для на правову тематику , у 2009 році таких лекцій прочитано 15.

Кадрова робота
Кадровий резерв в Радехівському районному управлінні юстиції формуєься відповідно до Положення про формування кадрового резерву для державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2001 року №199.
В Радехівському районному управлінні юстиції складено списки осіб, зарахованих до кадрового резерву на 2008р., на 2009 рік для проходження державної служби на посадах спеціалістів районного управління юстиції і його відділів. Також розроблено графік стажування осіб зарахованих до кадрового резерву Радехівського районного управління юстиції для зайняття посад державних службовців на 2008р. та на 2009 рік. Відповідно до затвердженого графіка в 2008 році пройшли стажування 7 осіб зараховані до кадрового резерву, у 2009 році в Радехівському районному управлінні юстиції пройшли стажування також 7 осіб зарахованих до кадрового резерву.
На протязі 2008-2009 років з кадровим резервом Радехівського РУЮ проводяться семінари,. У 2008 році семінарів з кадровим резервом проведено 2, у 2009 році проведено 4 семінари з кадровим резервом Радехівського РУЮ.
У ході добору та розстановки кадрів Радехівського районного управління юстиції використовуються різноманітні форми призначення на посади, передбачені Законом України "Про державну службу": конкурсний відбір, кадровий резерв, та стажування. Основна форма прийому на роботу - неупереджений конкурсний відбір, що проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців».
Прийняття кандидатів на державну службу в Радехівському районному управлінні юстиції здійснюється відповідно до Закону України «Про державну службу» на конкурсній основі, крім випадків, коли інше встановлено чинним законодавством України.
При прийнятті на державну службу осіб, які претендують для зайняття посад державних службовців, попереджують про спеціальні обмеження, встановлені Законами України «Про державну службу» та «Про боротьбу з корупцією».
На протязі 2008 року в Радехівському районному управлінні юстиції відбулось 3 засідання конкурсної комісії, а на протязі 2009 року в Радехівському районному управлінні юстиції відбулось 1 засідання конкурсної комісії .
У 2009 році Радехівським районним управлінням юстиції проаналізовано роботу конкурсної комісії за 2007-2009 роки, про що проінформовано Головне управління юстиції у Львівській області.
Також у 2009 році працівниками районного управління юстиції проведено моніторинг щодо освіти працівників Радехівського районного управління юстиції. Показники моніторингу свідчать про те, що з неповною вищою освітою на посадах перебувають 3 спеціалісти, двоє з яких знаходяться у відпустці по догляду за дитиною. У всіх інших працівників повна вища освіта, що повністю відповідає займаним посадам.
Протягом 2008 року в районному управлінні юстиції пройшли виробничу практику 2 студенти ВУЗів. У 2009 році пройшли практику також 2 студенти ВУЗів.
Присвоєння рангів державним службовцям апарату Радехівського районного управління юстиції здійснюється відповідно до Закону України «Про державну службу» та Положення про ранги державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 1996 року.
У 2008 році Радехівським районним управлінням юстиції не було присвоєно жодного підвищення рангу державним службовцям Радехівського РУЮ, у 2009 році було підвищено ранг 1 працівнику Радехівського районного управління юстиції.
За 2008 рік розроблено 2 методичні рекомендації з питань кадрової роботи, у 2009 році розроблено і розповсюджено 4 методичні рекомендації з питань кадрової роботи.
Відповідно до ст..13 ЗУ «Про державну службу», ст..6 ЗУ «Про боротьбу з корупцією», постанови Кабінету Міністрів України №641 від 11.08.1995р. із змінами та доповненнями, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2008 року №1135 у 2008 році в Радехівському районному управлінні юстиції організовано декларування доходів державних службовців щодо себе та членів своєї сім’ї за 2007 рік, у 2009 році організовано декларування доходів державних службовців щодо себе та членів своєї сім’ї за 2008 рік..
Для покращення роботи з кадрами в Радехівському районному управлінні юстиції під час проведення виробничих нарад з працівниками РУЮ розглядаються питання проходження державної служби в органах юстиції.

Звернення громадян
Радехівським районним управлінням юстиції було проаналізовано роботу щодо порядоку розгляду звернень та особистого прийому громадян в районному управлінні юстиції за 2008 -2009рр. показники якої виявилися наступними:
Громадською приймальнею при Радехівському районному управлінні юстиції було прийнято та надано консультацію за 2008р - 306 малозабезпеченим громадянам, у 2009 році - 155 малозабезпеченим громадянам. Також начальником районного управління юстиції здійснювався особистий прийом громадян у 2008 році начальником прийнято – 190 громадян, а в 2009р. – 125 громадян.
Письмових звернень громадян протягом 2008 року (не включаючи 4 звернення юридичних осіб_ надійшло – 6, у 2009 році ( не включаючи 1 звернення юридичних осіб) надійшло - 10.
За порушення Закону України „Про звернення громадян” працівників районного управління юстиції до дисциплінарної відповідальності не притягалися ні в 2008 р. ні в 2009 р.
Працівники районного управління юстиції дотримуються Закону України „Про звернення громадян” і не допускають порушення термінів надання відповіді на скарги, заяви і звернення громадян.
Проведено семінарів по зверненнях громадян у 2008 році 7, у 2009 році 3.
Розроблено та розповсюджено методичних рекомендацій в 2008 році 9, у 2009 році 4.

Начальник
Радехівського районного
управління юстиції : Е.М.Мельник

Переглядів: 961 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]