Головна » 2011 » Червень » 14 » Підсумки роботи Радехівського районного управління юстиції щодо виконання антикорупційного законодавства за І-ше півріччя 2011 року
09:33
Підсумки роботи Радехівського районного управління юстиції щодо виконання антикорупційного законодавства за І-ше півріччя 2011 року
Радехівським районним управлінням юстиції проаналізовано виконану роботу за І-ше півріччя 2011 року щодо виконання антикорупційного законодавства підсумки якої виявилися наступними:
З метою попередження та профілактики корупційних діянь розроблено та затверджено наказом №36 від 10.02.2011 року затверджено План заходів щодо попередження та профілактики корупційних діянь в Радехівському районному управлінні юстиції у 2011 році. Вказані заходи додатково були розглянуті на оперативні нараді за участі всіх працівників Радехівського районного управління юстиції, відділу державної виконавчої служби та відділу державної реєстрації актів цивільного стану.
Відповідно до листа Головного управління юстиції у Львівській області №1766/01-07 від 09.04.2008 року «Про надання інформації щодо порушення кримінальних справ відносно працівників територіальних органів юстиції» начальником районного управління юстиції постійно аналізується якість звітів про порушення кримінальних справ щодо працівників,які працюють в апараті Радехівського районного управління юстиції. Даний звіт подається щоквартально до 2 числа місяця, що наступає за звітним кварталом. Порушених кримінальних справ відносно працівників управління юстиції не має.
З метою належного забезпечення додержання вимог антикорупційного законодавства та належної організації роботи запобігання проявам корупції визначено особу, на яку покладено обов’язки з координації роботи щодо дотримання антикорупційного законодавства та запобігання проявам корупції, посилено відомчий контроль за додержанням принципів прозорості та відкритості в роботі державних службовців, яким є начальник Радехівського районного управління юстиції – Сопронюк Г.М. (наказ №144 від 21.12.2010року).
В управлінні юстиції постійно контролюється додержання вимог чинного законодавства щодо прийняття та проходження державної служби, безумовного дотримання загальних правил поведінки державного службовця. Прийом на державну службу проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.02.2002 №169, з обов’язковим проведення письмових іспитів кандидатів. Оголошення про проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців оприлюднюється через засоби масової інформації та розміщується на офіційному веб-сайті Радехівського районного управління юстиції.
Особливу увагу приділяється прозорості діяльності сформованої конкурсної комісії в Радехівському районному управлінні юстиції.
04.05.2011 року відповідно до наказу Радехівського районного управління юстиції №54 від 01.04.2011 року «Про оголошення конкурсу» 04.05.2011 року проведено засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади спеціаліста І категорії Радехівського районного управління юстиції на час декретної відпустки.
При прийнятті на державну службу особи, які претендують для зайняття посад державних службовців, ознайомлюються з попередженнями про спеціальні обмеження, встановлені Законами України «Про державну службу» та «Про боротьбу з корупцією», щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби.
Для профілактики та запобігання проявам корупції питання щодо додержання вимог Закону України „Про боротьбу з корупцією” та вивчення нового антикорупційного законодавства систематично розглядається на виробничих оперативних нарадах, проводяться семінари-навчання з працівниками управління юстиції.
10.02.2011 року на оперативній нараді Радехівського районного управління юстиції розглянуто та обговорено Закон України «Про боротьбу з корупцією».
17.01.2011 року на офіційному веб-сайті Радехівського районного управління юстиції (radehivjust.at.ua) розміщено статтю на тему: «Олександр Лавринович прогнозує, що антикорупційний законопроект Верхована Рада України розгляне у другому читані в березні 2011 року.
01.02.2011 року проведено семінар-навчання по вивченню Закону України «Про боротьбу з корупцією» з працівниками Радехівського районного управління юстиції та відділу державної виконавчої служби.
21.02.2011 року на оперативній нараді Радехівського районного управління юстиції розглянуто Закон України «Про боротьбу з корупцією».
12.03.2011 року на офіційному веб-сайті Радехівського РУЮ розміщено статтю на тему: «Правила заповнення декларацій про доходи державними службовцями та відповідальність державного службовця за неподання або подання неповних чи неправдивих відомостей щодо його доходів, зобов’язань фінансового характеру та майновий стан згідно ЗУ «Про боротьбу з корупцією»,
15.04.2011 року на офіційному веб-сайті Радехівського РУЮ розміщено статтю на тему: «7 квітня 2011 року Верховна Рада України прийняла законопроект «Про принципи запобігання й протидії корупції в Україні» який набирає чинності з липня місяця, а стаття 12, яка стосується фінансового контролю з 2012 року.
11.05.2011 року проведено семінар щодо антикорупційного законодавства з працівниками Радехівського районного управління юстиції та його відділами державної виконавчої служби, державної реєстрації актів цивільного стану.
Підвищенню особистої відповідальності працівників за виконання посадових обов’язків сприяли проведені у лютому 2011 року в Радехівському районному управлінні юстиції щорічної оцінки виконання державними службовцями свої посадових обов’язків та завдань. Усі державні службовці які підлягали щорічній оцінці отримали підсумкові оцінки добре.
До 15 квітня поточного року усі державні службовці, які перебувають у трудових відносинах з головним та районним управлінням юстиції, організовано подали декларації про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця щодо себе та членів своєї сім’ї за 2010 рік. Також працівником відповідальним за ведення кадрової роботи при проведенні тематичних перевірок постійно контролюється подання декларацій про доходи особами, які подають документи на конкурс.
Для укомплектування висококваліфікованими спеціалістами та забезпечення максимальної ефективності в роботі значна увага приділяється формуванню дієвого кадрового резерву та його використанню. В кінці грудня 2010 року в Радехівському районному управлінні юстиції затверджено списки осіб, зарахованих до кадрового резерву на 2011 рік, складено особисті річні плани роботи, за якими проводиться системна робота по підготовці кадрів. Аналіз якісного складу резервістів свідчить про залучення до кадрового резерву досвідчених, професійно підготовлених фахівців.
Працівниками районного управління юстиції налагоджено співпрацю з правоохоронними органами у сфері боротьби з корупцією.
Начальником районного управління юстиції посилюється контроль за виконавською дисципліною керівників відділів РАЦС та ДВС Радехівського РУЮ щодо негайного подання інформації про складання протоколів у разі вчинення корупційних діянь підлеглими працівниками.
Постійно поповнюється веб-сайт Радехівського районного управління юстиції (radehivjust.at.ua) інформацією щодо виконання антикорупційного законодавства, про вжиті заходи районного управління юстиції на виконання положень Законів України «Про боротьбу з корупцією», «Про засади запобігання та протидії корупції», « Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень», «Про ратифікацію кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією».
Що понеділка начальником районного управління юстиції проводяться оперативні наради з працівниками апарату юстиції на деяких із них заслуховуються питання, які висвітлюють Закони України «Про державну службу», «Про боротьбу з корупцією», «Про засади запобігання та протидії корупції».
Письмових звернень громадян щодо порушення державними службовцями законодавства про державну службу та боротьбу з корупцією протягом І-го півріччя 2011 року не було.
З початку поточного року випадків корупційних діянь в Радехівському районному управлінні юстиції не встановлено. Випадків невжиття керівниками відділів відповідних заходів щодо боротьби з корупцією за вказаний період не виявлено. Рішення про звільнення осіб з посад в управлінні та заборонення їм займати посади в державних органах протягом останніх трьох років з дня їх звільнення судами не виносилися.

Начальник
Радехівського районного
управління юстиції
Сопронюк Г.М.
Переглядів: 759 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]