Головна » 2012 » Вересень » 5 » Дотримання антикорупційного законодавства - важливий чинник діяльності територіальних органів юстиції
14:48
Дотримання антикорупційного законодавства - важливий чинник діяльності територіальних органів юстиції
Є така думка, що одна "погана вівця" псує все стадо...
Корупція становить сукупність різних за характером та ступенем суспільної небезпеки, але єдиних за своєю суттю корупційних правопорушень, а також порушень етики поведінки посадових осіб органів державної влади, пов'язаних з вчиненням цих правопорушень. Виділяються кримінальні, адміністративні, дисциплінарні та конституційні корупційні правопорушення. Найбільш небезпечними з них є правопорушення кримінального характеру - корупційні злочини. Корупційні правопорушення можуть здійснюватися у різних формах (одержання хабара, неправомірне втручання у діяльність інших державних органів або посадових осіб, надання незаконних переваг фізичним або юридичним особам під час підготовки і прийняття відповідних рішень тощо), але вони завжди пов'язані з неправомірним використанням відповідними особами наданих їм влади або службових повноважень. З огляду на це у кожному конкретному випадку необхідно з'ясовувати умисний характер вчиненого діяння та наявність особистого інтересу.
З метою усунення причин та умов, що сприяють корупції:
- проводяться співбесіди при прийомі на державну службу, у ході яких обговорюються питання щодо особливостей роботи претендента на попередньому місці його роботи, з'ясовується, чому саме він бажає працювати на державній службі, рівень професійних знань, фаховий досвід, ставлення до праці, моральні установки;
- складаються присяги державного службовця;
- здійснюються бесіди з конкретних питань службової діяльності;
- проводяться спеціальні заняття;
- організовуються тематичні семінари, складання тестів з метою визначення рівня професійних знань кожної особи та її схильності до вчинення корупційних діянь.
Важливим заходом щодо усунення причин та умов, які сприяють корупції, є систематичне отримання від громадян, підприємств, установ та організацій інформації про корупційні діяння та інші правопорушення, пов'язані з корупцією, вчинені посадовими особами. З метою усунення причин та умов, що сприяють корупції та встановлення «зворотнього зв'язку» між громадянами та Радехівським районним управлінням юстиції у Львівській області було запроваджено «гарячу телефонну лінію». Прийом дзвінків здійснюється з понеділка по четвер з 8.30 до 17.30 та у п'ятницю з 8.30 до 16.30 за номерами телефонів: 8 (03255) 2-27-57, 8 (03255) 2-23-71.
Окрім цього Радехівським районним управління юстиції у Львівській області для забезпечення правового захисту конституційних прав, свобод та інтересів громадян, належної реалізації Закону України «Про зверенення громадян» створено «Громадську приймальню». Прийом громадян здійснюється з 13.00 до 17.30 з понеділка по п'ятницю за адресою: м. Радехів, пр. Відродження, 7.

Начальник
Радехівського районного управління юстиції – Сопронюк Г.М.
Переглядів: 693 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]