Головна » 2010 » Жовтень » 6 » Де́нь юри́ста — професійне свято України. Відзначається щорічно 8 жовтня.
14:36
Де́нь юри́ста — професійне свято України. Відзначається щорічно 8 жовтня.
Де́нь юри́ста — професійне свято України.
Відзначається щорічно 8 жовтня.

Бути юристом почесно і відповідально. Сьогодні немає такої сфери діяльності, державного органу чи підприємства, які б обходилися без консультації юриста.

Це свято, яке об'єднує юристів різних сфер діяльності, що стоять на захисті прав і свобод українців. Професійне свято людей все життя яких повинно підпорядковуватись гаслу «Знати право, служити праву, захищати право».
У нашій країні є багато свят, що об’єднують людей, які працюють у тих чи інших сферах. Так склалося, що ми, українці, усі святкуємо свої професійні свята, бо практично кожна професія має свою червону дату в календарі. День юриста в Україні святкується не дуже давно.
Для юристів стало традиційним святкувати 8 жовтня День юриста, який з’явився в переліку професійних свят України 13 років тому (відповідно до Указу Президента України від 16 вересня 1997 р. № 1022/97). Це День який об’єднує правників, де б вони не працювали: в адвокатурі чи в юстиції , в судових органах чи в міліції, у прокуратурі чи в юридичній консультації.
У якій би сфері права не працював юрист, на нього завжди покладається велика відповідальність, а його діяльність завжди вимагає високого професіоналізму. Юристи завжди впливали й впливатимуть на всі політичні й соціально-економічні процеси, які відбуваються в державі, найбільшою цінністю якої є верховенство права й забезпечення прав і свобод людини.
У своєму житті кожен хоча б раз спілкувався з представниками цієї шанованої професії, адже без знання законів неможливо бути успішним підприємцем, аудитором, кваліфікованим бухгалтером, податковим консультантом, менеджером тощо. Бути юристом – велика честь і велика відповідальність.
Для суспільства професія юриста дуже важлива, адже в процесі розвитку правової держави на правознавче співтовариство покладаються надії й завдання ствердження принципу верховенства права, забезпечення справедливості й законності, удосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості в країні.
На виконання пункту 20 розділу ІІІ Указу Президента України від 18 жовтня 2001 року №992 «Про Національну програму правової освіти населення», доручення Міністерства юстиції України від 25.08.2010 року №794/7 «Про проведення Всекраїнського тижня правових знань», листа Головного управління юстиції у Львівській області №4215/01-07 від 09.09.2010 року, з метою поширення знань про державу і право серед населення, координації правової освіти населення, формування правової культури населення в Радехівському районі з 04 по 08 жовтня Радехівським районним управлінням юстиції буде проведено Тиждень правових знань до Дня юриста, відповідно затверджено План заходів щодо проведення вищезгаданого Тижня правових знань.
Користуючись нагодою, Вітаю всіх юристів із професійним святом. Хочеться побажати міцного здоров’я, щастя, успіху, терпіння й здійснення мрій і задумів, а також професійного росту, вдячних клієнтів, успішних справ. Нехай ваші професійні зусилля будуть винагородженні повагою і довірою громадян, впевненістю у надійному і справедливому захисті їх конституційних прав і свобод. Щиро зичу здоров’я, добробуту, щастя й удачі, життєвої наснаги та нових здобутків у професійній і громадській діяльності в ім’я процвітання нашої України. Нехай улюблена справа приносить тільки задоволення й матеріальний достаток.


В.о.начальника Радехівського
Районного управління юстиції Ференс Юрій Романович

Переглядів: 1165 | Додав: Оксана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]